Veilig Amsterdam


: Kluifrotonde bij Nieuw Sloten voor verkeersveiligheid

Wegopbreking


*

* Verkeersveiligheid

17 oktober 2008

Vanaf maandag 13 oktober is stadsdeel Slotervaart met Rijkswaterstaat gestart met de verbetering van de kruisingen van de Anderlechtlaan en de Oude Haagseweg bij de afrit Sloten (A4). De kruisingen zijn onoverzichtelijk waardoor al veel onveilige situaties zijn ontstaan en ongelukken zijn gebeurd.

Op beide kruisingen komt een zogenaamde `kluifrotonde`, deze rotonde heeft van bovenaf gezien de vorm van een hondenkluif. Door de nieuwe situatie kan rechtsafslaand verkeer onder aan de afrit voortaan ongestoord doorrijden, hierdoor wordt ook filevorming voorkomen. De werkzaamheden vinden vooral in de avond en nacht plaats tussen 22.00 en 5.00 uur. Overdag zijn er werkzaamheden in de berm. De afrit1 Sloten (A4) zal vanwege de werkzaamheden drie weekenden afgesloten zijn voor verkeer.

Weekendafsluitingen

* Vrijdag 24 oktober 21.00 uur tot en met maandag 27 oktober 5.00 uur. Afsluiting van het zuidelijke deel (kant van Sloten): op- en afritten A4 en Oude Haagseweg-Anderlechtlaan.
* Vrijdag 31 oktober 21.00 uur tot en met maandag 3 november 5.00 uur. Afsluiting van het noordelijke deel (kant van De Nieuwe Meer): op- en afritten A4 en Oude Haagseweg-Anderlechtlaan.
* Vrijdag 7 november 21.00 uur tot en met maandag 10 november 5.00 uur. Afsluiting van het noordelijke deel (kant De Nieuwe Meer): op- en afritten A4 en Oude Haagsweweg-Anderlechtlaan.

De rotondes zijn naar verwachting klaar in december 2008.

Informatie: www.vanAnaarBeter.nl / teletekst / radio / telefoon 0800 - 8002 (gratis).