Gemeente Lelystad

Aan het bestuur, directie en medewerkers van de Bataviawerf Oostvaardersdijk 01 - 09
Lelystad

Lelystad, 15 oktober 2008

Mede namens de gemeenteraad van Lelystad wil het college u wijsheid en kracht toewensen bij het verwerken van de gevolgen van de felle uitstaande brand in de avond en nacht van maandag 13 oktober op dinsdag 14 oktober.

Het is triest voor u allen maar ook voor velen uit onze stad te zien dat de verwoestende vlammen de zeilmakerij, de blokkenmakerij en de werktuigenopslag in de as hebben gelegd. Ook het administratiekantoor ging helaas verloren maar gelukkig is er een back-up van de administratieve gegevens beschikbaar.

Lelystad heeft een emotionele band met de werf en in die hoedanigheid was het hartverwarmend om te zien dat vele vrijwilligers tijdens de uren van de brand elkaar op de locatie tot steun waren. Wij zeggen u ­ daar waar mogelijk ­ onze steun toe om de verloren gegane ruimte te herwinnen. Het verlies van de prachtige zeilen van de Batavia is een harde klap. Wij hopen van harte dat u de hulp van velen krijgt in een poging deze zeilen te vervangen.

Graag willen wij u melden dat wij telefonisch rechtstreeks een gevoel van meeleven hebben gekregen van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, dr. R. H. A. Plasterk. Hij (persoonlijk) heeft ons nadrukkelijk gevraagd u allen een hart onder de riem te steken. Hij sprak de hoop uit dat u de inspiratie vindt om op de door velen gewaardeerde weg verder te gaan.

Met vriendelijke groet,
Namens het college van Lelystad

W. de Jager, loco-burgemeester