Stadsdeel Amsterdam-Noord

Speciale regeling voor ondernemers in Oud-Noord

Met een speciale investeringsregeling voor ondernemers in Oud-Noord wil het dagelijks bestuur, ondernemers en eigenaren stimuleren om te investeren in de verbouwing van bedrijfsruimten. De gemeente vergoedt 50% van de kosten van een aantal vooraf door de ondernemer aangegeven investeringen, tot een maximumsubsidie van 40.000 euro.

Te denken valt hierbij aan de verbetering van voor- en zijgevels van bedrijfsruimten en de aanschaf van duurzame bedrijfsuitrusting. Daarnaast is de regeling ook bedoeld om startende ondernemers te stimuleren in de economische kansenzone een bedrijf te starten. Voorwaarde om voor subsidie in aanmerking te komen is het lidmaatschap van de ondernemersvereniging Mosveld e.o. De subsidie kan geweigerd worden indien het type onderneming niet past in de door het stadsdeel beoogde economische ontwikkeling van het gebied, of indien er twijfels bestaan over de levensvatbaarheid van het bedrijf of de kredietwaardigheid van de eigenaar.

Stadsdeelvoorzitter Rob Post: "Een grote kans voor Oud Noord is de komst van nieuwe bewoners naar de IJ-oevers. Zij zullen hun inkopen in Oud Noord kunnen doen. Een goed voorbeeld is de Van der Pekstraat dat straks de verbinding vormt tussen de nieuwe wijk Overhoeks en het vernieuwde Mosplein."

Kansenzone Oud-Noord

De investeringsregeling komt voort uit het uitvoeringsprogramma Kansenzone Oud-Noord 2008-2012 dat het stadsdeel Amsterdam-Noord in overleg met woningcorporaties en winkeliersvereniging overeen is gekomen. In een kansenzone wordt de sociaaleconomische structuur van het gebied versterkt en het ondernemerschap gestimuleerd.

Ook de Kamer van Koophandel en de ondernemersvereniging VEBAN ondersteunen de activiteiten in het kader van de Kansenzone. Het al eerder ingezette winkelstraatmanagement in Oud Noord wordt vanuit de wijkaanpak voortgezet en ook de bouw van een nieuw winkelcentrum met extra woningen gaat door. Er staan drie punten centraal in uitvoeringsprogramma Kansenzone Oud-Noord 2008-2012: o het verbeteren van bestaande winkel- en bedrijfsruimten en toevoegen van nieuwe bedrijfsruimten,
o het aanbieden aan de ondernemers in Oud Noord van een programma met cursussen voor ondernemersvaardigheden en
o het organiseren van business to business ontmoetingen in de wijk.

Informatie

Ondernemers die gebruik willen maken van deze investeringsregeling, of meer informatie willen hebben kunnen contact opnemen met de winkelstraatmanager Alfred Spronk, telefoon 020-634 94 44; email a.spronk@noord.amsterdam.nl.

Marieke Derksen
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: (020) 634 99 55