Politie Zeeland


---


Politie Zeeland pakt illegale handel softdrugs hard aan

Politie Zeeland is sinds de sluiting van de coffeeshops Checkpoint en Miami extra alert op illegale straathandel van softdrugs in de binnenstad van Terneuzen. Wie zich schuldig maakt aan illegale handel of aan het kopen van illegale softdrugs wordt onmiddellijk opgepakt en beboet. Om de straathandel te ontmoedigen zijn in overleg met justitie de boetes verhoogd. Illegale hande ontmoedigen zijn in overleg met justitie de boetes verhoogd. Illegale handelaren krijgen de 1ste keer een transactie aangeboden van E 500,--. Wie voor de tweede keer wordt betrapt wordt aangehouden en inverzekering gesteld. Kopers van illegale softdrugs kunnen een boete tegemoet zien van E 250,--

Deze aanpak heeft de afgelopen tijd de volgende aanhoudingen geleid:

Op 10, 13 en 15 oktober van dit jaar zijn in Terneuzen meerdere personen aangehouden voor het verhandelen of kopen van drugs. Deze personen konden door middel van observaties worden aangehouden.

In de middag van 10 oktober is op de Scheldeboulevard een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden voor het handelen in softdrugs. Hij had enkele honderden grammen softdrugs in zijn bezit. Zijn afnemer, een 24-jarige man uit Roeselaere (B) werd enige tijd later in de kraag gevat voor het in bezit hebben van softdrugs.

In de middag van 13 oktober zijn twee mannen van 27- en 35 jaar, beiden uit Sas van Gent aangehouden in de Kennedylaan. Zij waren in het bezit van een grote zak weed. Het tweetal kreeg een verblijfsontzegging voor de binnenstad. Na het krijgen van een verblijfsontzegging mogen overlastveroorzakende personen zich voor een bepaalde tijd niet meer in een gebied, in dit geval de binnenstad van Terneuzen, vertonen.
Een 18-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen, die in gezelschap van de twee mannen verkeerde, werd tevens aangehouden.

Diezelfde middag zijn in de Guido Gezellestraat twee Fransen, van 23- en 24 jaar oud, aangehouden. Zij hadden softdrugs gekocht.

Op 15 oktober is aan de Binnenvaartweg een 24-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Op camerabeelden was te zien dat hij vermoedelijk aan het dealen was.

Dezelfde dag is een 25-jarige man uit de gemeente Terneuzen, aan de Grenulaan, gecontroleerd. Hij had een gebruikershoeveelheid hasj bij zich. De man deed afstand van de drugs.