Technische Universiteit Delft

Wetenschapsdag bij de TU Delft op 2 locaties
door Marketing & Communicatie

Kom op 19 oktober naar de wetenschapsdag van de TU Delft! Neem deel aan het pretlab om zelf echte proefjes te doen.

19 oktober 2008 | 11:00 uur - 17:00 uur
plaats: Poortlandplein 6 en Lijm&Cultuur

Wetenschapsdag bij de TU Delft op 2 locaties: Poortlandplein 6 (Biotechnologie & Botanische Tuin. Rotterdamseweweg 270 (Techniek Museum Delft, de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica ism diverse andere Delftse bedrijven en instellingen). geopend: van 11 - 17 uur
Toegang: Gratis.
Geschikt voor:Kinderen t/m 12 jaar
Soort activiteit: Belevingsactiviteit, Demonstratie en Doe-activiteit

TU Delft Biotechnologie & Botanische Tuin - van pretlab tot moordspel

Kom op 19 oktober naar de wetenschapsdag van de TU Delft! Neem deel aan het pretlab om zelf echte proefjes te doen. Spoor met behulp van DNA de moordernaar op tijdens een heus "moordspel". Of wat dacht je van "racen op WC papier" of "lichtgevende bacteriën" ? Test je IQ want wie zijn er slimmer: jongens of meisjes? Doe mee aan de quiz! Of neem gewoon een kijkje in de Botanische Tuin, waar je allerlei codes kunt kraken. Voor de kleinste bezoekers rijdt er een echte stoomtrein en is er een springkussen!
TU Delft in Lijm&Cultuur - van puzzel tot codesysteem

Het Techniek Museum Delft en de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica doen samen mee met de Delftse Wetenschapsdag. De wereld van de techniek zit vol puzzels en coderingen; studenten Wiskunde vertellen je daar meer over, en dagen je uit om de Puzzl-prijsvraag op te lossen. Doe een dansje op de stappenpiano en maak een eigen melodie. Of ga in de rekenroute lekker aan de slag met de puzzels, en geheimschriften op.

Laatst gewijzigd: 07 oktober 2008