Gemeente Delft

Delftse Wetenschapsdag 2008: Kom ook!

Op zondag 19 oktober 2008 is iedereen van harte welkom op de Delftse Wetenschapsdag. Deze dag staat in het teken van 'Kraak de Code': hoe codes werken, hoe je ze kraakt en daarmee misschien mysteries ontrafelt! Bij diverse instellingen en bedrijven kun je je licht opsteken over wetenschap en technologie. Er zijn workshops, lezingen, proefjes en - wegens succes dit jaar opnieuw - de enige echte Delftse Wetenquiz. De Wetenschapsdag is van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Dit jaar wordt de Wetenschapsdag gehouden bij Lijm & Cultuur aan de Rotterdamseweg 260. Daar vind je de meeste bedrijven onder één dak. Deltares, TNO, INHOLLAND, DSM, TU Delft, Improve, JCI de Delftlanden, de Spelshop, 999 Games, Technica 10 Delft en Lego League zijn met spectaculaire activiteiten te gast bij Lijm & Cultuur.

Delftse Wetenquiz
Een actieve spannende quiz voor de hele familie. Om 13.00, 14.00 en 15.00 uur wordt de quiz gehouden in het Ketelhuis van Lijm & Cultuur. Winnaars ontvangen het diploma 'Delftse kennistopper' en een leuke prijs.

Welke locaties kun je nog meer bezoeken?
In het Reinier de Graaf Gasthuis kan er een kijkje genomen worden achter de schermen van de spiksplinternieuwe labs en röntgenafdeling. (aanmelden hiervoor is noodzakelijk via www.rdgg.nl). Bij Festo kun je onder andere een 'ritje' maken in een echte rijsimulator. De Faculteit Technische Natuurwetenschappen, de Botanische Tuin en de afdeling Biotechnologie, van de TU Delft doen als team mee aan de Wetenschapsdag. Ingang via Poortlandplein 6.

Vervoer
Tussen de diverse locaties rijden gratis pendelbussen.

Informatie
Voor het programma en de adressen zie www.delft.nl. De folder is op te halen bij het Toeristen Informatie Punt aan de Hippolytusbuurt en bij de deelnemende instellingen.

De Delfste Wetenschapsdag wordt georganiseerd in het kader van de nationale Oktober Kennismaand 2008 door de Gemeente Delft en verschillende Delftse wetenschaps- en technologiebedrijven en instellingen.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft