Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 15 augustus 2008

ING Amsterdam Marathon 2008 voor Unicef

- ING helpt Unicef visie uit te dragen tijdens de marathon van Amsterdam -

De ING Amsterdam Marathon op 19 oktober 2008 staat dit jaar geheel in het teken van Unicef. Met een nieuwe naam en een nieuw logo zet de hoofdsponsor van de Amsterdamse marathon dat kracht bij; de ING Amsterdam Marathon voor Unicef. ING stelt hiermee Unicef eenmalig in staat haar visie, een betere wereld voor kinderen, uit te dragen. Unicef gebruikt het evenement om aandacht te vragen voor haar werk en fondsen te werven zodat kinderen in Ethiopië naar school kunnen. Dit is de eerste keer dat een marathon op deze manier een goed doel ondersteunt.

Het nieuwe logo van de ING Amsterdam Marathon voor Unicef

Exposure hoofdsponsorschap voor Unicef

Zoveel mogelijk kinderen wereldwijd toegang bieden tot onderwijs. Met dat doel is ING in 2005 een partnership met Unicef aangegaan onder de naam ING Chances for Children. ING werft fondsen en vraagt aandacht voor het werk van Unicef en stelt daarom eenmalig alle exposure van de ING Amsterdam Marathon beschikbaar aan Unicef. Van startnummer, finishlint en reclameborden tot alle andere communicatie-uitingen die het hoofdsponsorschap van de Amsterdamse marathon met zich meebrengen. Wij vinden het belangrijk dat Unicef via de marathon de gelegenheid krijgt om haar activiteiten onder een breed publiek onder de aandacht te brengen," vertelt Nick Jue, directievoorzitter ING Nederland. ING is trots om met Unicef samen te werken.

Toonaangevende Marathon

Joop Waterreus, voorzitter van de Stichting Amsterdam Marathon is verheugd met deze ontwikkeling: De marathon van Amsterdam heeft zich zowel kwalitatief als kwantitatief ontwikkeld tot één van de toonaangevende loopevenementen in de wereld. Die doelstelling is behaald dankzij de steun die ING heeft verleend. Ik kijk er dan ook naar uit om dit jaar tijdens de ING Amsterdam Marathon voor Unicef dit hoge niveau te kunnen voortzetten en tegelijkertijd zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Unicef.

Lopen voor Unicef

Koos Mink, directeur Unicef, reageert enthousiast: We hopen dat veel lopers zich voor Unicef laten sponsoren . De opbrengst van de marathon wordt besteed aan de bouw van eenvoudige scholen in de buurt van de afgelegen gemeenschappen. Er worden leraren getraind die zelf uit de regio afkomstig zijn. Ook zorgt Unicef voor leerboeken en lesmaterialen zoals schriften, pennen en schoolborden.

Onderwijsproject Omorenia

Wereldwijd kunnen 93 miljoen kinderen niet naar school. Unicef zet zich in om álle kinderen toegang tot onderwijs te bieden. Zo ook in Ethiopië waar met hulp van Unicef een onderwijsproject in de regio Omorenia wordt opgezet. De meerderheid van de bevolking in Zuid - Ethiopië is analfabeet en woont in afgelegen gebieden. Veel kinderen hebben geen toegang tot onderwijs, simpelweg omdat er geen school in de buurt is , aldus Koos Mink.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht