Politie Gelderland-Midden

Rijden onder invloed

Publicatiedatum: 19-10-2008 10:34:01

EDE - Zaterdagavond 18 oktober is een 40-jarige automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens een snelheidscontrole op de Hessenweg werd de snelheid van de bestuurder gecontroleerd met de lasergun. Hij bleek te rijden met een snelheid van 110 km/u waar maximaal 60 km/u is toegestaan. Nadat de man was staandegehouden, werd zijn rijbewijs ingevorderd en werd hij onderworpen aan een blaastest. Ademonderzoek wees uit dat de man met een promillage van 0,91 achter het stuur zat. De man kreeg twee processen verbaal. Justitie beslist over teruggave van het rijbewijs. Bij een overschrijding van 50 kilometer of meer van de toegestane maximumsnelheid wordt het rijbewijs van een bestuurder ingevorderd. (08-145602)
Zondagnacht 19 oktober rond 01.45 uur is een 25-jarige automobilist uit Lunteren aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens een verkeerscontrole op de Telefoonweg werd de man onderworpen aan een blaastest. Ademonderzoek wees uit dat de man met een promillage van 0,90 achter het stuur zat. De man kreeg een procesverbaal en een rijverbod van drie uur. (08-145686)

BARNEVELD - Zaterdagnacht 18 oktober is het rijbewijs van een 17-jarige bromfietser uit Harskamp ingevorderd wegens het rijden onder invloed. De jongeman trok op de Valkseweg de aandacht van een motoragent omdat zijn passagier geen helm droeg. Na zijn staandehouding werd de bromfietser onderworpen aan een blaastest. Ademonderzoek wees uit dat de man met een promillage van 0,82 op de bromfiets zat. Maximaal 0,2 promille is toegestaan voor beginnend bestuurders. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Justitie beslist over teruggave van het rijbewijs. Beginnende bestuurders moeten bij dergelijke promillages van het CBR gewoonlijk een driedaagse cursus over alcohol en verkeer volgen (de EMA: Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer). De kosten van de cursus, ruim EUR 650,- komen voor eigen rekening. Niet meewerken aan de cursus resulteert in een ongeldig rijbewijs. (08-145645)
Het rijbewijs van een 51-jarige Barnevelder is zondagnacht 19 oktober omstreeks 04.00 uur ingevorderd wegens het rijden onder invloed. De politie kreeg een melding binnen dat de man op de Dr. Albert Schweitzerlaan met zijn bromfiets gevallen was. Nadat de politie ter plaatse was gekomen werd de man aan een blaastest onderworpen. Ademonderzoek wees uit dat de man met een promillage van 2,07 op de bromfiets zat. Maximaal 0,5 promille is toegestaan. Justitie beslist over teruggave van het rijbewijs. Bij dergelijke promillages krijgt de bestuurder van het CBR gewoonlijk een onderzoek opgelegd, dat wordt uitgevoerd door een psychiater. Als de bestuurder ongeschikt blijkt voor het besturen van een motorvoertuig, wordt het rijbewijs ongeldig verklaard. Als de bestuurder `niet-ongeschikt' blijkt, moet alsnog een driedaagse cursus over alcohol en verkeer worden gevolgd (de EMA: Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer). De kosten van de cursus, ruim EUR 650,- komen voor eigen rekening. Niet meewerken aan de cursus resulteert in een ongeldig rijbewijs. (08-145725)

WAGENINGEN - Een 21-jarige beginnend bestuurder uit Kesteren is zaterdagavond 18 oktober omstreeks 23.45 uur aangehouden voor het rijden onder invloed. De jongeman trok de aandacht van surveillerende agenten vanwege zijn snelheid. Na staandehouding werd de bestuurder aan een blaastest onderworpen. Ademonderzoek wees uit dat de man met een promillage van 0,30 achter het stuur zat. Maximaal 0,2 promille is toegestaan voor beginnend bestuurders. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Met een procesverbaal en een rijverbod van één uur mocht de beginnend bestuurder het bureau weer verlaten. (08-145639)

TERSCHUUR - Een 18-jarige beginnend bestuurder uit Barneveld is zondagnacht 19 oktober omstreeks 03.00 uur aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens een verkeerscontrole werd de jongeman op de Zelderseweg onderworpen aan een blaastest. Ademonderzoek wees uit dat de man met een promillage van 0,33 achter het stuur zat. Maximaal 0,2 promille is toegestaan voor beginnend bestuurders. De man kreeg een procesverbaal en een rijverbod van één uur. (08-145709)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---