Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Eerste Europese Conferentie over Vrede en Toerisme

Het International Institute for Peace Through Tourism (IIPT) organiseert, in samenwerking met Stenden hogeschool, de eerste Europese conferentie over vrede en toerisme in Nederland. De conferentie wordt gehouden van 21 tot en met 24 oktober 2008 bij Stenden hogeschool in Leeuwarden.

De internationale samenwerking voor duurzaam toerisme in ontwikkelingslanden is de kern van de conferentie. Internationale samenwerking en werken naar de doeltreffendheid van internationale samenwerking zal tijdens de conferentie aan bod komen door toonaangevende sprekers. Er vinden spiegelsessies plaats waar Success Stories en Models of Best Practise uit de praktijk gepresenteerd worden. Deze sessies worden bijgestaan door geleerden en bestudeerd tijdens de tafeldiscussie tussen ministers, afgevaardigden van ontwikkelingsorganisaties, afgevaardigden van de particuliere sector en NGO afgevaardigden.

Sprekers zijn onder andere de ministers van Toerisme uit Jamaica, Angola en Jordanië, voorzitter van de World Travel Market, directeur van de European Hotel Managers Association en voorzitter van de Tour Operators initiative for Sustainable Tourism.

Stenden hogeschool en het IIPT stellen uw deelname aan de conferentie erg op prijs. Voor meer informatie over het congres, programma, locatie, sprekers, accommodatie en registratie kunt u terecht op de website www.meeting-u.nl/iipt