Syntens


---

De achterkant van het succes

Ontwerp Platform Arnhem (OPA) organiseert in het seizoen 2008-2009 iedere maand een ontwerpcafé onder het thema â Bezielingâ. Tijdens het café van 21 oktober (vanaf 20.00 uur) gaat men in op âcreatief ondernemerschapâ. Wat is dat? Deze vraag heeft voor iedere ondernemer een ander antwoord.

Het doel van dit ontwerpcafé bij Dudok in Arnhem is het delen van kennis over creatief ondernemerschap. Tijdens deze avond zoekt men geen succesverhalen, maar juist die momenten waarop je als ondernemer tegen problemen aanloopt. Echte bezieling toont zich pas bij tegenslagen. Dan moet je geloven in je eigen doelen.

Uit de put
Voor jonge creatieve ondernemers is kennis over de tegenslagen van groot belang om zelf succesvol te kunnen zijn. Wat moet je daarvoor laten en wat moet je daarvoor doen? Op welke momenten kom je âin de putâ en hoe kom je er weer uit? Met andere woorden; wat is de âachterkant van het succesâ en welke âbezielingâ heb je nodig om succes vol te zijn?

Belangrijkste momenten
Het is niet makkelijk om over de valkuilen van je ondernemerschap te spreken. Toch zijn twee ondernemers bereid gevonden deze kennis te delen met het publiek. Tijdens de avond wordt ingaan op de ontstaans/aanvangsproblemen, de belangrijkse producten en diensten, de belangrijkse momenten in de ontwikkeling van de onderneming (welke keuzes maak je en waarom) en de mate van vernieuwing binnen je ondernemerschap.

OPA heeft Tirso Frances (directeur van Dietwee, bureau voor visuele communicatie) Jan Peters (general manager van Score, retailorganisatie in het jeanssegment) en Aldo Meijer (directeur van Kembo, meubelproducent en projectinrichter) uitgenodigd. Creatieve ondernemers met ervaring en de nodige bagage. Zij worden deze avond geïnterviewd door gespreksleider Dany Jacobs (hoogleraar Industriële Ontwikkeling en Innovatiebeleid, Universiteit van Amsterdam & lector Kunst, Cultuur & Economie bij de hogescholen ArtEZ en HAN, Arnhem).

Dit ontwerpcafé wordt georganiseerd in samenwerking met Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers.
Meer informatie: Chris Willemsen, 088 - 444 0 44.