Gemeente Aalburg


50+ Beweegmarkt

poster.jpg

"30 minuten bewegen' voor 50-plussers Dinsdagmiddag 21 oktober van 13.00u tot 17.00u vindt er in MFC d'Alburcht in Wijk en Aalburg een evenement plaats voor alle 50-plussers.

Het thema is bewegen, in het kader van de campagne 30 minuten bewegen. Er is een informatiemarkt over bewegen en gezondheid, en er zijn beweegaanbieders die demonstraties en proeflessen geven. Ook kunnen alle 50-plussers gezondheidstesten laten afnemen: er zijn testen die uw suiker en cholesterol kunnen meten en er zijn een aantal fitheidstesten voor senioren, die onder andere kracht en lenigheid meten. De toegang is gratis.

De themamiddag is een initiatief van de gemeente Aalburg en wordt mede mogelijk gemaakt door alle lokale sport- en beweegaanbieders. Tijdens de middag is er ook medewerking van aanverwante organisaties, zoals bijvoorbeeld over (bus)vervoer, voeding en thuiszorg.

De campagne 30 minuten bewegen is een landelijke campagne die bewegen stimuleert. Het is gezond voor iedere volwassene om tenminste 5 dagen in de week 30 minuten te bewegen. Bewegen kan zijn door wandelen, fietsen, intensievere huishoudtaken, tuinieren of sporten. Met voldoende bewegen kunnen ziektes als bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaataandoeningen worden voorkomen of uitgesteld. Bewegen hoort bij een gezonde leefstijl. Bewegen met plezier staat voorop!