Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht
15-10-2008

Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde bestaat zestig jaar

Alumni Bos en Zalm spreken op lustrumsymposium VU

In deze tijden van financieel-economische reuring is speciale aandacht nodig voor de deugd Prudentia (behoedzaamheid). De faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de VU geeft deze aandacht op haar lustrumsymposium op 21 oktober ter gelegenheid van haar zestigjarig bestaan. Onder de titel "Prudentia: over financieren en begroten" gaan de volgende sprekers in op het Nederlandse begrotingsbeleid van de financiële sector:

Gerrit Zalm buigt zich in het kader van de actuele discussie over de topsalarissen over de 'financiële prikkels in de financiële en publieke sector.'

Sweder van Wijnbergen, hoogleraar internationale economie aan de UvA, geeft zijn visie over de regulering van de financiële sector en de vraag of de Zalmhervormingen toekomstbestendig zijn.

Rick van der Ploeg, hoogleraar aan de universiteiten van Oxford en Amsterdam en Coen Teulings, directeur van het Centraal Planbureau en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, richten zich achtereenvolgens op 'behoedzaam' en 'stabiel' begroten.

Wouter Bos spreekt en wordt geïnterviewd door Mathijs Bouman, journalist van het Financieel Dagblad, die dagvoorzitter is en de diverse sprekers interviewt.

Economiefaculteit bestaat zestig jaar

Het lustrumsymposium maakt deel uit van een reeks activiteiten in het teken van het zestigjarig bestaan van de faculteit. Op 20 oktober staat de dies van de VU in het teken van de crisis op de financiële markten: André Lucas, hoogleraar van de faculteit, houdt in dit kader de diesrede. Daarnaast vindt tijdens de dies de erepromotie van Gerrit Zalm plaats. Medewerkers en studenten van de faculteit kunnen op woensdag 28 oktober het lustrum uitbundig vieren tijdens het lustrumfeest in de Escape. Ook aan de kleine wetenschappers is gedacht: voor hen is er tijdens het symposium de "kinderuniversiteit."