Gemeente Westervoort

Actueel > en

Wijkgericht werken in de wijken Emmerik en Vredenburg

Op 21 en 22 oktober 2008 staat het wijkgericht werken centraal in de wijken Emmerik en Vredenburg (zijde Klapstraat - Rijndijk). Bewoners van deze wijken zijn door de gemeente Westervoort uitgenodigd in Zalencentrum Wieleman om te vertellen hoe zij hun wijk beleven. Vragen als `wat gaat goed in de wijk' en `wat kan er worden verbeterd' komen uitgebreid aan bod.

Wijkgericht werken omvat meer dan het opknappen van de buurt. Wijkbewoners moeten zich betrokken voelen bij hun wijk, elkaar kennen en weten waar ze terecht kunnen wanneer ze ergens niet tevreden over zijn. In een aantal wijken is hiervoor inmiddels een wijkraad in het leven geroepen.

Tijdens de informatieavonden in Emmerik/Vredenburg hoopt de gemeente te horen dat bewoners zich actief voor hun wijk willen inzetten en zich aanmelden voor de te vormen wijkraad. Deze wijkraad zal het aanspreekpunt worden voor de gemeente, maar ook voor andere instanties, als het gaat om verbetering van de leefbaarheid in deze wijk. Bij leefbaarheid denkt u dan aan verkeersveiligheid, onderhoud van openbaar groen, speelvoorzieningen, onderhoud van wegen en verlichting, parkeren, wijkveiligheid, samenleven in de wijk, aan- of juist afwezigheid van diverse voorzieningen voor wijkbewoners (school, winkels, huisarts, enzovoort).

De informatieavonden zijn van belang om de stem uit de wijk te horen! Op 21 en 22 oktober is er een bijeenkomst georganiseerd in Zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 te Westervoort. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar en is er een informatiehoek ingericht voor bezoekers. Om 20.00 uur start het programma.

U als bewoner van Emmerik of Vredenburg bent van harte uitgenodigd. We zien u graag op 21 of 22 oktober!

Dorpsplein 1 6931 CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl