Protestantse Kerk in Nederland


Presentatie onderzoek betrokkenheid kerken bij mensen met psychische aandoening

di 21 oktober 2008
Op 21 oktober 2008 wordt het Kaski-rapport 'Ruimte voor anderszijn' gepresenteerd over kerkelijke betrokkenheid bij psychiatrische problemen.

Kerkelijke gemeenten van de Protestantse Kerk in Nederland blijken vaak pastoraal en diaconaal betrokken te zijn bij psychiatrische patienten en mensen met psychische problemen. Het gaat daarbij volgens onderzoek van Kaski (www.ru.nl/kaski) om 62% van de kerkelijke gemeenten. In 49% van de kerkelijke wijkgemeenten zijn er activiteiten voor mensen uit de omgeving van mensen met psychische aandoeningen.

Presentatie Kaski-rapport
Dat staat in het Kaski-rapport Ruimte voor anderszijn waarover Kerk in Actie en de organisatie 'Ruimte voor anderszijn' op 21 oktober 2008 een presentatie houden in het Protestants Landelijk Dienstencentrum te Utrecht. Na de presentatie van dit onderzoek zal prof. dr. Henk de Roest, hoogleraar praktische theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit, een reactie geven met als titel Pleisterplaatsen voor de ziel?.

Forumleden

* Trudy Struijs, docent pastoraat en KPV trainer Hydepark (PThU), geestelijk verzorger psychiatrie Gelderse Roos

* Hetty Boven, algemeen coördinator stichting Labyrint~In Perspectief
* Evert - Jan Hazeleger, adjunct programmamanager Kerk in Actie
* Egbert van der Stouw, adjunct programmamanager Kerk in Ontwikkeling

Meer informatie
Het rapport Ruimte voor anderszijn; inventarisatie van kerkelijke initiatieven voor mensen met psychische aandoeningen is hier te downloaden: www.ru.nl/kaski/publicaties/2008. Meer informatie: www.ruimtevooranderszijn.nl

Aanmelden
Voor deze dag kunt u zich per e-mail aanmelden bij Kerk in Actie of tel. (030) 880 18 86

Programma
14.30 - 15.00 uur Ontvangst met koffi e en thee 15.00 - 15.15 uur Welkom en introductie door de dagvoorzitter 15.15 - 15.35 uur Powerpointpresentatie met de uitkomsten van het onderzoek
door Gert de Jong, onderzoeker van Kaski
15.35 - 16.00 uur Pleisterplaatsen voor de ziel?, een praktisch theologische
refl ectie door Henk de Roest, hoogleraar praktische theologie PThU
16.00 - 16.30 uur Forum