Gemeente Eindhoven ontwikkelt samen met marktpartijen en kennisinstell

17/10/2008 18:11

Gemeente Eindhoven ontwikkelt samen met marktpartijen en kennisinstellingen het sportpark van de toekomst

Geachte redactie,

Tijdens het jaarlijkse nationale congres Sports and Technology (29 en 30 oktober, Evoluon Eindhoven) zal het Sport-, Speel-, en Beweegplein op het Sportcomplex Eindhoven Noord officieel worden geopend. Een uniek concept waarvoor vanuit het buitenland al belangstelling is getoond.

Op dinsdag 21 oktober vindt er een pers preview plaats van 13.00 tot 15.00 uur (inloop/ontvangst vanaf 12.30 uur met koffie en broodjes).

Mark van Rooijen (gebiedsmanager Sportcomplex Eindhoven Noord, gemeente Eindhoven) en Hans van Breukelen (directeur stichting Sports and Technology) zullen een toelichting geven. Daarna is er volop gelegenheid tot bezichtiging en het maken van foto's en opnames op locatie tussen sportende en spelende jongeren. Ook zijn vertegenwoordigers van diverse partijen aanwezig voor nadere uitleg.

Het Sport-, Speel- en Beweegplein is een bundeling van innovaties en noviteiten op het gebied van sporten, spelen en bewegen. Met onder andere:


- interactieve speeltoestellen (gaming in de buitenlucht)


- via internet sporten en spelen tegen andere jongeren


- eigentijdse vormen van 'stoeprandje butsen' met led-verlichting


- elektronische tijdregistratie van hardlopen en skeeleren, te zien op schermen en via internet


- interactieve looproutes met gebruik van led-verlichting


- slimme toepassing en hergebruik van materialen


- multifunctionele combinatievelden voor diverse balsporten


- energiezuinig gebruik van lichtmasten voor sportparken.

Het Sport-, Speel- en Beweegplein is een samenwerking tussen gemeente en bedrijven en onderdeel van het zogenaamde fieldlab breedtesport. Eerder werd een speciaal speeltoestel voor ouderen in gebruik genomen en opende de E-Fitzone, een fitness-centrum met interactieve games.

Niet alleen kunnen diverse doelgroepen bij alle weersomstandigheden gebruik maken van het Sport-, Spel- en Beweegplein, maar ook zullen bedrijven hier hun nieuwste vindingen testen in de praktijk. Daarnaast wordt ook onderzoek verricht door kennisinstellingen.

Partners en deelnemende bedrijven en instelling zijn onder andere Arcadis, Bakker Someren Beton, ChampionChip, Candelled, Edelgras, Heijmans, Kompan, Nijha Ten Cate, TNO en Yalp.