Gemeente Assen


Virtuele expeditie in Geotruck

Assen, 20 oktober 2008

Op dinsdag 21 oktober looft wethouder Jaap Kuin om 12 uur prijzen uit bij de Geotruck op het Koopmansplein voor de slimme wetenschappelijke avonturiers onder ons. De Geotruck is een spectaculair gevaarte vol virtuele snufjes waar jong en oud met videogames de aarde kan verkennen.

Wanneer de Geotruck zijn zijkanten uitklapt ontstaat een enorm leslokaal annex laboratorium. Het meest in het oog springen drie manshoge wereldbollen. Met het spannende spel Earth Quest kan jong en oud virtueel op expeditie. Earth Quest is een spannend, uitdagend én leerzaam spel dat mensen bewust maakt en informeert over thema's als klimaat en klimaatverandering, energie, water,
bevolkingsvraagstukken, natuurrampen en andere 'aardse zaken'.

De truck is een initiatief van de Universiteit Utrecht in samenwerking met TNO en is een antwoord op het Intenationaal Jaar van de Planeet Aarde. Dat de Geotruck Assen aandoet is te danken aan de NAM. Samen met de gemeente Assen zorgt de NAM ervoor dat iedereen dinsdag 21 oktober een hypermoderne speurtocht over onze kwetsbare planeet kan maken. De Geotruck is aanwezig tussen 11.00 en 17.00 uur.