AEGON

Eigen CAO voor AEGON Nederland

Met een eigen CAO die gericht is op ontwikkeling, beloning van goede prestaties, flexibiliteit en eenvoud kiest AEGON voor een op maat gesneden arbeidsvoorwaardenpakket. Alle AEGON medewerkers krijgen een flexbudget dat naar eigen inzicht kan worden besteed in een digitale Flexshop. Per 1 juni 2009 is een loonsverhoging van 3,5% opgenomen.

Het is de eerste eigen CAO voor AEGON Nederland. AEGON kiest voor een eigen CAO om beter in te kunnen spelen op de arbeidsmarkt en meer aan individuele wensen gehoor te kunnen geven. Het akkoord betekent een vergaande vernieuwing van het arbeidsvoorwaardenpakket en biedt werknemers de mogelijkheid zich te ontwikkelen en het biedt de ruimte om zelf keuzes te maken. Met deze eigen CAO verlaat AEGON de bedrijfstak-CAO.

Flexbudget
Iedere AEGON medewerker krijgt een `flexbudget' dat via een `Flexshop` kan worden besteed aan diverse doelen, zoals het kopen van extra verlof, het fietsplan, het sparen voor levensloop etc. Met het flexbudget wordt de flexibiliteit en keuzevrijheid voor medewerkers veel groter. De Flexshop is een modern en gebruiksvriendelijk digitale winkel waarin medewerkers zelf hun keuzes kunnen aangeven. Het flexbudget bedraagt 20% van het maandsalaris plus een vast bedrag per maand en komt in de plaats van diverse aparte regelingen, zoals de vakantietoeslag, de 13e maand en de werkgeversbijdrages voor spaarloon en zorgverzekering. De ingangsdatum voor het flexbudget is 1 januari 2010.

Hoofdpunten
De hoofdpunten van de nieuwe CAO zijn:

· De CAO gaat in op 1 januari 2009 en heeft een looptijd van 17 maanden;

· Er komt een nieuw marktconform salarisgebouw, waarin medewerkers worden uitgedaagd zich te ontwikkelen en de link tussen prestatie en beloning wordt versterkt;

· Medewerkers krijgen per 1 juni 2009 een loonsverhoging van 3,5% en per 1 januari 2009 een éénmalige uitkering van 0,75%.
· Om de CAO eenvoudiger en duidelijker te maken komt een flexbudget in de plaats van diverse aparte regelingen. Medewerkers krijgen hierdoor meer flexibiliteit en keuzevrijheid en kunnen binnen het arbeidsvoorwaardenpakket zelf de besteding bepalen;
· Er wordt ervaring opgedaan met het verwerven van een `ervaringscertificaat'. Daarmee kunnen medewerkers hun door ervaring verworden vaardigheden verzilveren met een diploma.

AEGON en de vakbonden zijn het woensdag 15 oktober 2008 eens geworden over deze nieuwe CAO. De bonden gaan hun achterban in de komende weken raadplegen. De CAO moet op 1 januari 2009 ingaan. Goed nieuws voor uw woonlasten