Stagnering huizenverkoop stimuleert klein onderhoud

21/10/2008 09:24

Preach

Persbericht

Stagnering huizenverkoop stimuleert klein onderhoud

Werkspot.nl ziet stijging kleine verfraaiingen aan huizen die te koop staan

Tilburg, 21 oktober 2008 - De stagnering van de huizenverkoop als gevolg van de kredietcrisis heeft een positief effect op onderhoud en kleine verfraaiingen aan huizen die te koop staan. Dat concludeert Werkspot.nl uit een kwalitatief onderzoek onder vakmannen die werkzaam zijn in de bouwsector. Met name "cosmetische" klussen, zoals schilderwerk, zijn erg populair. Op basis van het onderzoek schat Werkspot.nl dat de stijging van deze kleine verfraaiingen tussen de 10 en 15 procent bedraagt.

Deze trend is het regelrechte gevolg van de omslag van verkopers- naar kopersmarkt. Waar potentiële huizenkopers in het recente verleden nog door afbladderende verf, een afgetrapte houten vloer of ongevoegde muren heen keken, kan dit nu het verschil maken bij de verkoop van een huis.

"Naast een stijging van kleine onderhoudsklussen ter verfraaiing zien wij in het algemeen een stijging van klussen die op Werkspot.nl geplaatst worden. Mensen hebben in deze tijd blijkbaar nog meer behoefte aan goede kwaliteit voor een redelijke prijs. Ook het aantal vakmannen dat zich bij Werkspot.nl inschrijft neemt toe. Of dit door de recente kredietcrisis komt, durf ik niet te zeggen", aldus Joost Gielen, directeur van Werkspot.nl.

Meest populaire verfraaiingen aan huizen die te koop staan:


1. Schilderwerk


2. Tapijt reinigen/houten vloer in was


3. Plaatsing nieuwe (goedkope) keuken

Verder wordt er extra aandacht besteed aan de tuin en worden tegels in de badkamer en de keuken geschilderd om een eigentijdse uitstraling te creëren.

Over Werkspot.nl

Werkspot.nl is de eerste en grootste online marktplaats voor klussen in en om het huis en is opgericht in 2005. Het principe van Werkspot.nl is eenvoudig: opdrachtgevers plaatsen hun klus - hoe klein of groot ook - op de website. Ingeschreven klusbedrijven en vakmannen brengen hier vervolgens een bieding op uit. De prijs komt tot stand via het principe van de 'Dutch auction', een veiling waar men in de regel alleen zal onderbieden. Werkspot.nl werkt samen met een groot aantal brancheverenigingen om de kwaliteit van de deelnemende klusbedrijven hoog te houden. Verder geven opdrachtgevers een rapportcijfer aan de vakman zodra een klus is afgerond. Op deze manier krijgen medegebruikers een beeld van de kwaliteit van de vakman of klusbedrijf. Werkspot.nl streeft er naar een transparant en laagdrempelig platform te zijn waarop vraag en aanbod eenvoudig op elkaar kunnen worden afgestemd. Kijk voor meer informatie op www.werkspot.nl

Voor meer informatie:

Joost Gielen, oprichter Werkspot.nl

Tel. +31 (0)6 28245375

E-mail: j.gielen@werkspot.nl





http://werkspot.nl