Gemeente Zwolle

Uitreiking eerste Erfgoedprijs Zwolle-Kampen

Kerkhofkapel

Op 13 september 2008 is tijdens Open Monumentendag de eerste Erfgoedprijs Zwolle - Kampen uitgereikt aan de Kerkhofkapel aan de Plasweg te IJsselmuiden. De Kapel is eigendom van de Parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming.

De prijs is toegekend vanwege de restauratie van de kapel. De kapel is een rijksmonument en heeft een markante plaats aan de Plasweg op de zichtlijn vanaf de Koekoeksweg. De restauratie brengt de kapel weer in een goede staat. Daarnaast zal het gebouw weer een gebruiksfunctie krijgen. Hierdoor is het behoud van een voor de gemeente Kampen uniek object voor de toekomst gewaarborgd.

Zwolle en Kampen zijn belangrijke monumentensteden met een rijke (cultuur)historie. Ons erfgoed vormt de drager van regionale herkenbaarheid, diversiteit en kwaliteit. De trots op en waardering voor de zorg voor ons erfgoed wordt uitgedragen door deze gezamenlijke Erfgoedprijs. Dit is een gemeentelijke prijs voor de inzet van het op een goede wijze beheren, restaureren en instandhouden van ons cultuurhistorisch erfgoed. De Erfgoedprijs wordt elk jaar tijdens Open Monumentendag afwisselend in Zwolle en Kampen uitgereikt aan een project of object. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden ter waarde van EUR 1.000,-.

Bron: H L Kranenborg
Datum van 20-10-2008 tot 19-10-2009