Politie Groningen

Dinsdag 21 oktober 2008

Provincie Groningen, 21-10-2008

Groningen: Stadjers aangehouden na vervelend gedrag

De politie heeft maandagnacht vier Groningers in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar aangehouden. Een van hen kreeg het in de Poelestraat aan de stok met een voorbijganger. Deze 16-jarige jongen kon met behulp van camerabeelden worden aangehouden en werd meegenomen naar het politiebureau. Even later kreeg de politie de melding dat er een ruit was ingegooid van een horecagelegenheid en dat drie jongens vervelend waren. Het bleek hier te gaan om de drie vrienden van de 16-jarige. Zij zijn overgebracht naar politiebureau. Tegen het viertal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: snorfietsster krijgt geen voorrang

Een 43-jarige snorfietsster uit Groningen is maandagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding met een 57-jarige automobilist uit diezelfde plaats. De autobestuurder gaf op de kruising Laan van de Vrijheid met de Boerhavelaan geen voorrang aan de vrouw. Die kon een botsing niet voorkomen en viel vervolgens op het wegdek. De Groningse is met een hoofdwond en met een pijnlijk been naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeluk.

Groningen: motorrijder in sloot door uitgebroken paard

Een 57-jarige motorrijder uit Houwerzijl is maandagnacht op de Aduarderdiepsterweg in Groningen met zijn voertuig in een sloot beland. De man moest uitwijken voor een uitgebroken paard. Toen de bestuurder het edele diep plotseling voor hem op zag dagen, gaf hij een ruk aan het stuur en kwam in het water terecht. De man kwam er met een nat pak vanaf. Het paard is met behulp van omwonenden in het weiland gezet.

Lutjegast: tractor in sloot

Twee mannen uit Oldehove (20 jaar) en Niehove (19 jaar) zijn maandagmorgen voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht, nadat ze in Lutjegast met hun tractor in een sloot waren beland. De 20-jarige bestuurder reed vermoedelijk met te hoge snelheid van de Stationsweg de Westerhornerweg in. Hierdoor kwam het landbouwvoertuig in de berm en draaide om zijn as. Vervolgens gleed het gevaarte in de sloot. De 19-jarige inzittende raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. De 20-jarige had last van zijn arm. De politie maakt een registratie.

Winschoten: onderzoek na beroving

De politie doet onderzoek naar een beroving op de Stationsweg op dinsdag 14 oktober. Tegen 18.00 uur liep een 41-jarige inwoner van Groningen in de richting van het station toen hij door twee scooterbestuurders stil moest blijven staan. Een van de mannen bedreigde het slachtoffer met een steekwapen en dwong hem zijn waardevolle spullen af te geven. Nadat de Groninger enkele goederen af gaf, gingen de twee verdachten er vandoor. Ze reden op een rode en een blauwe scooter en droegen beiden een leren jas. Het slachtoffer heeft maandag aangifte gedaan.

Veendam: Drent gewond bij ongeval

Een 41-jarige scooterbestuurder uit Tynaarlo is maandagmorgen gewond geraakt op de Veendammerweg in Veendam. Een 46-jarige Veendammer reed op het fietspad en week uit vanwege modder dat op het wegdek lag. Deze man ging onderuit en de Drent kon een aanrijding niet voorkomen. Deze scooterbestuurder ging ook onderuit en is met inwendig letsel opgenomen in het ziekenhuis. De Veendammer kwam er zonder noemenswaardige verwondingen vanaf.

Appingedam: alcoholgebruik

De politie heeft maandagavond op de Provincialeweg in Appingedam een 52-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden. Bij controle bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Een blaastest wees uit dat hij 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. De bestuurder kreeg een rijverbod en een proces verbaal.

Westerbroek: auto van de weg

Op de A7 ter hoogte van Westerbroek raakte een 45-jarige vrouw uit Muntendam maandagavond van de weg. Nadat de vrouw met haar auto een voor haar rijdende auto had ingehaald kreeg haar auto een klapband. Hierdoor raakte zij de macht over het stuur kwijt, sloeg over de kop en belandde in een sloot. Haar 10-jarige dochter liep door het ongeval nekletsel op. Zij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte total loss.

Groningen: snelheidscontrole

Op de Kielsterachterweg in Hoogezand is maandag een 40-jarige man uit Wildervank aangehouden. De man reed met een snelheid van 131 km per uur waar hij slechts 80 km mocht rijden. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Na korte tijd zagen agenten de man weer rijden. In Wildervank werd de man opnieuw aangehouden. Na verhoor in het politiebureau mocht hij te voet huiswaarts keren. Hem staan enkele forse boetes te wachten.

Op diverse wegen in de regio werden maandag snelheidscontroles gehouden. In Zoutkamp zijn op de Panserweg 25 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km/u waar 80 km/u gereden mag worden.

Op de Rijksweg N33 in Siddeburen kregen 21 bestuurders een boete. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 144 km/u waar 100 km/u gereden mag worden.

Op de Provincialeweg in Veendam werden 11 bestuurders bekeurd. Hier was de hoogste snelheid 116 km/u waar 100 km/u gereden mag worden.

Op de Sellingerstraat in Ter Apel kregen 65 bestuurders een bekeuring. De hoogste snelheid bedroeg 95 km/u waar 60 km/u gereden mag worden.