Gemeente Geertruidenberg


Bladkorven weer geplaatst

De herfst is weer begonnen .... de bladeren, die in de lente en zomer als grote luchtfilters fungeerden, vertonen nu prachtige herfstkleuren. Omdat de bladeren al beginnen te vallen, heeft de gemeente vanaf half oktober tot half december weer bladkorven geplaatst, op diverse vaste plaatsen in de gemeente.

Alleen voor blad

Misschien ten overvloede: de bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren van bomen en struiken. Takken of ander afval mag niet in de korf worden gedeponeerd. Als er ander afval wordt gedeponeerd in de bladkorven, worden ze daarna leeggemaakt en verwijderd van de betreffende locatie. Wij verzoeken u daarom vriendelijk de korven te gebruiken waarvoor ze zijn bedoeld.

Alle bladkorven worden in principe elke week leeggemaakt mits ze voor meer dan de helft vol zijn op de dag van het legen. Bewoners hoeven hiervoor niet naar de gemeente te bellen. In de geplande route worden alle bladkorven meegenomen. Mocht er, door een storm- of vorstperiode, ineens veel blad afvallen, dan wordt er een extra inzamelronde ingelast.

Op de volgende locaties zijn de bladkorven uitgezet:

Geertruidenberg 14 stuks:

Commandeurstraat, hoek Julianastraat-Zuidwal (2 stuks), Koestraat,

Mauritsweg, Buitenvest, de Lanoystraat,

Stadsweg, Karel V Laan, hoek van Arckelstraat-Gouverneurslaan, hoek Mr. Simon Buysstraat-Schoutenlaan, Schoutenlaan en Schoutenlaan , Haven.

Raamsdonksveer 16 stuks:

Beethovenlaan (3 stuks ), Wilhelminalaan (2 stuks), Mozartlaan, Bartoklaan, Vijfhoevenlaan (2 stuks), Kasteellaan, W. Alexanderhof, Hertogshoef 203,

Breetweerlaan 27, Rijvoortshoef en Groenstraat.

Raamsdonk 8 stuks:

Kerkplein (2 stuks), hoek Raadhuisstraat-Heemraadsingel, het Brinkske, hoek Stationstraat-Parallelweg, hoek Schepenenstraat-Schoutenstraat, hoek Baljuwstraat-Heemraadsingel en hoek Regenstraat-Vorsterstraat

Uitgangspunten voor het plaatsen van een bladkorf zijn:


- De aanwezigheid van grote bomen en openbaar groen in de omgeving.


- Het aantal bomen in de omgeving (de vullingsgraad).


- De vervuiling, vernieling en het optimale gebruik in voorgaande jaren.


- Er moet ruimte zijn om veilig en verantwoord een bladkorf te plaatsen.


- De mogelijkheid om de bladkort snel en efficiënt leeg te maken met een knijperkraan.

Op verdere aanvragen voor het plaatsen van bladkorven van bewoners wordt, mede vanwege het frequente en intensieve beheer, niet meer ingegaan. Zodra het blad van de bomen af is, worden de korven weer opgehaald.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u dit doorgeven aan de gemeentewinkel tel. 579 579.