Gemeente Heemskerk


maandag, 20 oktober 2008

334 mensen in Heemskerk stonden op tegen armoede

Vorige week hebben 334 mensen gehoor geheven aan de oproep van Heemskerk Kijkt Verder en de Wereldwinkel om hun stem te geven tegen de armoede.

Wethouder Wagner (links) klaar om zijn blauwe schakel aan de ketting tegen armoede te bevestigen

Wethouder Wagner (links) klaar om zijn blauwe schakel aan de ketting tegen armoede te bevestigen
De schakels waren verkrijgbaar bij de Wereldwinkel

De schakels waren verkrijgbaar bij de Wereldwinkel

Zij zetten hun naam op een gekleurd strookje. Van de strookjes werden schakels gemaakt die in de Wereldwinkel tot een ketting werden verbonden. De kleuren in de ketting corresponderen met de kleuren van één van de acht millenniumdoelen. Met de actie worden de wereldleiders opgeroepen zich in te zetten om de doelen, die in relatie staan met de vermindering van armoede en die zij met elkaar in 2000 hebben afgesproken, ook daadwerkelijk te behalen in 2015.

Zaterdag 18 oktober bevestigde wethouder Odd Wagner de schakels van de leden van het college aan de meterslange kleurige ketting en tot slot zijn eigen blauwe schakel die symbool staat voor meer eerlijke handel. Zijn pleidooi voor meer eerlijke handel viel in goede aarde bij het publiek van de wereldwinkel. Meer eerlijke handel zonder belemmeringen geeft landen de kans om uit de armoede te komen.

De 334 stemmen tellen mee bij het verbeteren van het record van vorig jaar toen wereldwijd ruim 40 miljoen mensen uit de hele wereld aan de actie van www.standagainstpoverty.org hebben meegedaan en zijn opgestaan tegen de armoede.

---