AutoRai

Kia Nederland introduceert Sport Pack-uitvoeringen van cee'd en cee'd Sporty Wagon

(10/21/2008)
Kia Nederland heeft recent twee extra sportieve uitvoeringen aan haar modellenprogramma toegevoegd: de Kia ceeâd Sport Pack en de Kia ceeâd SW Sport Pack. Deze uitvoeringen leggen, in navolging op de populaire Kia pro_ceeâd, de nadruk op sportiviteit en rijdynamiek. Beide modellen zijn per direct leverbaar.

De Kia pro_ceeâd, de uiterst sportieve 3-deurs variant binnen het leveringprogramma van de ceeâd-reeks, geniet grote populariteit onder het Nederlandse koperspubliek. Op het gebied van verkoopaantallen overtreft de pro_ceeâd momenteel alle verwachtingen. De combinatie van een scherpgelijnd design, hoge kwaliteit en een uiterst sportief karakter valt erg in de smaak bij de huidige Kia-rijders. Het grote succes van de pro_ceeâd benadrukt de waarde die Kia-klanten hechten aan sportiviteit en rijdynamiek. Daarom introduceert Kia Nederland nu twee nieuwe uitvoeringen binnen de populaire ceeâd-reeks: de Kia ceeâd Sport Pack en de Kia ceeâd SW Sport Pack. Beide uitvoeringen beschikken standaard over een groot aantal zaken die de sportieve uitstraling verhogen.

Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland over de Sport Pack-uitvoeringen van de ceeâd en de ceeâd Sporty Wagon: âWe merken dat mensen zich erg aangesproken voelen door het sportieve karakter van de pro_ceeâd. In veel gevallen kiezen zij echter toch voor de ceeâd vijfdeurs of een ceeâd Sporty Wagon, omdat zij een gezin hebben en de extra ruimte waarover deze twee modellen beschikken nodig hebben. De Sport Pack-uitvoeringen vormen dan ook een perfecte uitkomst, want nu kunnen zij zonder op praktische zaken in te hoeven leveren, toch een zeer sportieve auto rijden.â

Sportieve standaarduitrusting
De Sport Pack-uitvoering van de ceeâd en ceeâd SW is gebaseerd op de X-ecutive of X-clusive. Hierdoor beschikken de autoâs met zaken als E.S.P., climate control, mistlampen, (half)lederen bekleding, en een aansluitingen voor USB, AUX en iPod standaard al over een zeer omvangrijke basisuitrusting.

Naast deze omvangrijke uitrusting van de X-ecutive of de X-clusive voegt de Sport Pack-uitvoering hier standaard nog een groot aantal sportieve accessoires aan toe. De volgende extra uitrusting worden exclusief geleverd op iedere Sport Pack-uitvoering van de ceeâd en ceeâd SW:

* Sportinterieur met sportieve stoelbekleding voorzien van een nieuw motief in de combinatie zwart stof/leder (i.c.m. X-ecutive)
* Zwart lederen stoelbekleding (i.c.m. X-clusive)
* 17-inch lichtmetalen velgen (225/45R)

* Bandenspanningcontrolesysteem (Tire Pressure Monitoring System)
* Sportieve grille aan de voorzijde

* Speciale âBlack bezelâ-koplampen

* Metalen voetpedalen

* Stuurwiel, middenarmsteun en stoelbekleding voorzien van contrasterende stiknaden

Prijzen
De meerprijs voor een Sport Pack-uitvoering bedraagt afhankelijk van de uitvoering ⬠1.095,- (X-clusive) of ⬠1.695,- (X-ecutive). Hiermee is de Sport Pack een van de meest aantrekkelijke uitvoeringen die momenteel op de Nederlandse markt verkrijgbaar is.

Tot slot nogmaals Cor Baltus: âMisschien is de prijs nog wel het meest verrassend van de Sport Pack-uitvoering. Bij andere merken moet voor een gelijksoortige sportieve uitrusting erg diep in de buidel worden getast. In dit geval is dat niet nodig, want de klant krijgt voor een relatief geringe meerprijs een zeer complete, sportieve gezinsauto. Ik verwacht dan ook grote interesse voor het Sport Pack onder toekomstige Kia-kopers.â