KNHS

terug

Wichert Fikse benoemd tot Manager Wedstrijdsport 21 oktober 2008
Wichert Fikse

ERMELO (KNHS) De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft Wichert Fikse per 1 januari 2009 benoemd tot manager wedstrijdsport. De uit Hattem afkomstige Fikse volgt hiermee Gert Naber op, die zich in de nieuwe functie hoofd sportontwikkeling volledig gaat richten op de ontwikkeling van de paardensport, een belangrijk speerpunt van de KNHS.

Fikse heeft commerciële economie in Zwolle gestudeerd en is op dit moment als commercieel directeur werkzaam bij Jade b.v., een fabrikant en groothandel van dekbedden en kussens in Deventer. Hij vervulde bij dit bedrijf de afgelopen achttien jaar diverse functies op marketing- en verkoopgebied, waarvan de laatste vijf jaar de functie van commercieel directeur.

Wichert Fikse is opgegroeid tussen de paarden als zoon van hengstenhouder en paardenfokker Helmert Fikse die met de hengst Duc de Normandie veel heeft betekend voor de Nederlandse paardenfokkerij. Wichert Fikse reed al op zevenjarige leeftijd zijn eerste B-dressuurproef. Hij is actief springruiter en leidde diverse paarden op t/m Z-springniveau. Ook volgde hij de ORUN-cursus. Binnen de paardensport heeft Fikse reeds vele nevenfuncties bekleed. Zo is hij parcoursbouwer op 1.35 niveau en is hij van 1993 tot en met 2008 als commissielid actief in de organisatie van het internationale spring-, dressuur en tuigpaardenconcours in Zwolle. Verder was hij actief als bestuurslid bij de Marleruiters in Hattem en bij de KWPN-afdeling Noord-Veluwe.

Fikse heeft veel zin in zijn nieuwe functie: Wat is er mooier dan een bijdrage te leveren aan de wedstrijdsport in Nederland, een toonaangevende natie in de paardensport en -fokkerij? Vanuit de breedtesport komen de toppers naar boven drijven. Toppers die de KNHS als zesde sportbond van Nederland verder op de kaart zet. Dat paardensport een volwaardige sport is, daar zijn de insiders het wel over eens. Er is echter nog veel werk te verzetten om de neutrale sportliefhebber met respect over onze sport te laten praten. Ik hoop dat ik met mijn enthousiasme, maar ook met mijn nuchterheid daar een bijdrage aan kan leveren.

Algemeen directeur van de KNHS John Bierling voegt hieraan toe: In Wichert Fikse komt een paardenman in hart en nieren het managementteam van de KNHS versterken. Niet alleen heeft hij zijn hele leven in de wedstrijdsport gereden en bestuurlijk gewerkt, maar Fikse brengt ook de nodige managementervaring voor deze topfunctie mee. Gert Naber gaat zich concentreren op de verdere ontwikkeling van de sport. Wij zien het als één van onze speerpunten om het paardensportaanbod meer klantgericht te maken en ruimte te bieden aan nieuwe sportvormen en mogelijkheden binnen bestaande disciplines. We willen de sport nog toegankelijker maken door nieuwe kennismakingsrubrieken toe te voegen, nieuwe varianten op bestaande disciplines te ontwikkelen en de samenwerking met andere partners uit te bouwen. Met Wichert Fikse als manager wedstrijdsport en Gert Naber als verantwoordelijke voor de sportontwikkeling hebben we een winnend team gevonden.