Gemeente Lansingerland


Kijkje in de keuken bij Delfland
Hoogheemraadschap Delfland

Vanaf dinsdag 21 oktober zendt TV West vier weken lang WTR uit, een televisieserie over het werk van het Hoogheemraadschap van Delfland.

In de eerste drie afleveringen worden de kerntaken van Delfland, waterkering, waterbeheersing en waterzuivering, belicht. De laatste aflevering staat geheel in het teken van de waterschapsverkiezingen die gehouden worden van donderdag 13 tot en met maandag 25 november.

De eerste aflevering gaat over waterkering. Presentatrice Celine Huijsmans stelt zichzelf de vraag of zij nog wel in het gebied van Delfland kan blijven wonen als de zeespiegel stijgt. Op haar zoektocht naar een antwoord wordt zij geholpen door het hoogheemraadschap. Zij brengt een bezoek aan Kijkduin en Scheveningen waar de komende jaren hard wordt gewerkt om het gebied veilig te blijven houden.

"Met de serie willen we laten zien dat ons werk dicht bij de inwoners van het gebied staat dan vaak wordt gedacht", legt dijkgraaf Van Haersma Buma uit. "Ons werk vraagt iedere keer een andere keuze om het gebied en daarmee de inwoners te beschermen tegen water. Invloed op die keuze hebben de inwoners van Delfland zelf door hun stem uit te brengen tijdens de waterschapsverkiezingen."

WTR wordt iedere dinsdagavond om 17.30 uur uitgezonden op TV West en om de twee uur herhaald.

Bron: Persbericht Hoogheemraadschap van Delfland, 17 oktober 2008

Meer informatie over wat het Hoogheemraadschap Delfland doet in Lansingerland: www.hhdelfland.nl.