Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Gouda, 21 oktober 2008

Bewoners Karnemelksloot nemen hun intrek

De oplevering van woonlocatie Karnemelksloot is een feit. Daarom verhuisden in de week van 13 tot en met 20 oktober 2008 veertien bewoners naar hun nieuwe onderkomen. Op deze rustige herfstdagen arriveerden zij in hun ruime nieuwe appartementen. Nog eens tien bewoners verhuizen in de laatste weken van oktober.

In de woonlocatie Karnemelksloot wonen straks 24 mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Zij hebben er een kleinschalige woonomgeving met veel privacy die ook nog eens vlak bij het centrum ligt. Iedere bewoner heeft een appartement met een eigen voordeur, brievenbus, huiskamer, slaapkamer, keuken en een eigen sanitaire ruimte. Bovendien is er 24 uur per dag verpleging, huishoudelijke zorg en persoonlijke verzorging beschikbaar.

Verhuizing
Per dag verhuisden gemiddeld drie bewoners naar Karnemelksloot. Eerst werden alle spullen door verhuizers en familieleden ingepakt in Verpleeghuis Bloemendaal (Zorgpartners Midden-Holland) en Woonvorm Gouda (Gemiva-SVG Groep). Vervolgens werd alles afgeleverd en ingericht in Karnemelksloot. "De verhuizing is naar tevredenheid verlopen", aldus locatiehoofd Sam Domna. "Sommige bewoners moeten nog wennen, anderen voelden zich gelijk op hun plek in Karnemelksloot. Een aantal medewerkers is van werkplek veranderd, zodat de bewoners in hun nieuwe woonomgeving enkele vertrouwde gezichten om zich heen hebben."

Wachtlijst
Er verhuisden niet alleen mensen uit Verpleeghuis Bloemendaal en Woonvorm Gouda naar de Karnemelksloot, maar ook een aantal mensen die al enige tijd op de wachtlijst stonden voor een dergelijke woonomgeving. "Ook zij zijn blij met hun nieuwe woning en de begeleiding die zij hier krijgen."

Samenwerking
De nieuwe woonlocatie komt tot stand in samenwerking tussen woningcorporatie Mozaïek en de zorginstellingen Zorgpartners Midden-Holland en Gemiva-SVG Groep. Naast de appartementen voor de mensen met niet-aangeboren hersenletsel, zijn er ook veertien levensloopbestendige appartementen die verhuurd zijn via Mozaïek Wonen. Dat Gemiva-SVG Groep en Zorgpartners Midden-Holland hier samenwerken, blijkt onder andere uit de samenstelling van het personeel. "Gemiva-SVG Groep heeft veel ervaring in de psychosociale begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel, Zorgpartners Midden-Holland is expert in de lichamelijke verpleging en verzorging. Sam Domna: "Doordat we nu gaan werken met één team dat bestaat uit medewerkers van Zorgpartners en medewerkers van Gemiva-SVG Groep komt deze expertise op een bijzondere manier samen."

Invalkrachten en vrijwilligers
Het team kan overigens nog uitgebreid worden met een aantal invalkrachten en vrijwilligers. Mensen die hier belangstelling voor hebben, kunnen contact opnemen met locatiehoofd Sam Domna, telefoon 06 13 27 47 54, e-mail sam.domna@gemiva-svg.nl.