Persberichten Rijn & Venen, 11.20 uur

Utrecht, 21-10-2008

Stank voor dank

MAARSSEN Een meisje dacht op maandagavond 20 oktober een vrouw te helpen, maar werd vervolgens door een jongen mishandeld.

Rond 23.00 uur liet een 17-jarig meisje uit Maarssen haar hond uit op de Valkenkamp. Daar zag zij dat een vrouw eveneens een hond uitliet en dat een jongen met een crossfiets om haar heen fietste. Daarbij schold hij de vrouw uit en zij schold terug. Omdat het meisje het idee had dat de jongen de vrouw lastigviel, bleef zij in de buurt om haar eventueel te kunnen helpen. Zij sprak de vrouw op een gegeven moment aan. Daarbij zei de vrouw dat zij niet door de jongen werd lastiggevallen. De jongen hoorde het gesprek. Hij schold het meisje vervolgens uit, pakte zijn fiets op en gooide die in de richting van het meisje. Zij wist de fiets gedeeltelijk af te weren, maar kreeg die toch tegen haar schouder en arm.

Daarna zei de vrouw iets tegen de jongen en liepen zij met medeneming van de fiets samen weg in de richting van de Reigerskamp. Het meisje kreeg toen de indruk dat de jongen mogelijk de zoon van de vrouw was. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling.

Signalementen:

Blanke jongen van ± 16 jaar, normaal postuur, ongeveer 1.70 meter, kort donker haar. Hij had een oorbel in zijn rechteroor en droeg een donkere jas, gympen, en een spijkerbroek. Hij reed op een kleine mountainbike.

Blanke vrouw van ± 40 jaar, ongeveer 1.70 meter, rood opgestoken haar en zij had diepe rimpels in haar gezicht. Zij droeg een lange jas tot op haar knieën. De vrouw liep met een hond: een Finse Spits

Aan getuigen die de mishandeling hebben gezien of die de verdachten (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Snelheidscontrole

VINKENVEEN De politie heeft op maandag 20 oktober van 14.30 uur tot 17.15 uur een snelheidscontrole op de Provinciale weg N201 gehouden. Van 2483 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 50 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 80 km/u. De topper reed 113 km/u.