Politie Haaglanden

Persberichten 21 oktober

Haaglanden, 21-10-2008

Voorruit kapot na verkeersruzie

Den Haag Een 35-jarige Hagenaar werd maandag 20 oktober aangehouden nadat hij op de Hobbemastraat betrokken raakte bij een verkeersruzie. Een 64-jarige Haagse reed met haar auto over de Hobbemastraat toen zij plotseling vol moest remmen omdat de Hagenaar het portier van zijn auto open gooide. De boze vrouw gebaarde vervolgens naar de man waar dit voor nodig was. Hierop sloeg de man twee maal op de motorkap van de auto. Toen de vrouw vervolgens het kenteken van de man wilde opschrijven, kwam de Hagenaar weer naar haar toe en sloeg twee keer op de voorruit waarna deze barstte. Gewaarschuwde agenten hielden de man aan. Hij bekende de vernieling en toonde zich bereid de schade te vergoeden. Hij verklaarde dat het taalgebruik en het gedrag van de vrouw de oorzaak waren geweest van de escalatie. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen scooter zonder licht

Den Haag Rijden zonder verlichting leidde er maandag 20 oktober toe dat een gestolen scooter werd teruggevonden. Agenten zagen een 18-jarige Hagenaar zonder licht op een scooter over de Monstersestraat rijden. Op het moment dat zij de jongen wilden controleren, ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging kwam de jongen met de scooter ten val en gaat er rennend vandoor. Agenten hielden hem op de Ruijsdaelstraat aan. Bij controle van de scooter bleek deze eerder die dag te zijn gestolen. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de zaak verder.

Vader slaat vriend dochter

Den Haag De politie kreeg op maandagavond 20 oktober rond 23.45 uur de melding dat er een vechtpartij zou plaatsvinden in het verzorgingsgebied van Bureau Zuiderpark. Ter plaatse troffen de agenten een 38-jarige man uit Voorburg aan die verklaarde te zijn geslagen door de vader van zijn 18-jarige vriendin. De moeder van het meisje vertelde de agenten dat haar dochter rond 21.00 uur zou thuiskomen, maar dat zij pas tegen middernacht door haar vriend werd thuisgebracht. Omdat de ouders zeer bezorgd waren, was de moeder naar buiten gelopen om te vragen waarom het zo laat was geworden. Toen zij de 38-jarige vriend aansprak, wilde hij wegfietsen waarbij hij de moeder een duw gaf. De 48-jarige vader gaf de vriend hierna een klap op zijn oog. De man is aangehouden voor mishandeling.

Man boos door eigen schuld

Den Haag Een 32-jarige bestuurder van een zwarte BMW ging maandag 20 oktober omstreeks 13.30 uur op de Loevesteinlaan, tijdens een gordelcontrole, volledig uit zijn dak omdat hij geen gordel droeg en daarvoor een bekeuring kreeg. Er moest pepperspray aan te pas komen om de man tot bedaren te brengen. De man kreeg daarop handboeien om en is vervoerd naar het politiebureau. Tijdens de autogordelcontrole zijn 98 bestuurders gecontroleerd, waarbij in totaal vijf processen-verbaal voor het niet dragen ervan, zijn uitgeschreven. Ook is de snelheid van passerende voertuigen met de radar gecontroleerd. Van de 372 voertuigen bleken negen bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van maximaal 50 km per uur. Zij ontvangen binnenkort een proces-verbaal via de post.

Klaplong door val

Den Haag Een 56-jarige man ging maandag 20 oktober om 23.50 uur, door nog onbekende reden, met zijn bromfiets onderuit op de Erasmusweg. De man is vervoerd naar het ziekenhuis, waar men een klaplong constateerde. De man moet nog enige tijd in het ziekenhuis blijven.

Diefstal uit een winkel

Den Haag Drie vrouwen in de leeftijd van 21 jaar en 24 jaar moeten binnenkort voor de rechter verschijnen omdat zij maandag 20 oktober goederen uit een winkel aan de Waldorpstraat hadden meegenomen zonder deze af te rekenen. De politie trof de gestolen goederen aan in de tassen die de vrouwen bij zich hadden. De goederen zijn teruggegeven aan de winkel.

Betalen met vals eurobiljet

Den Haag Medewerkers van een supermarkt aan de Keizerstraat in Den Haag waarschuwden op maandagmiddag 20 oktober rond 16.40 uur de politie dat een 35-jarige vrouw uit Den Haag met een vals biljet van 20 euro wilde betalen. Uit nader onderzoek bleek het inderdaad om een vals biljet te gaan. De aangehouden vrouw reageerde emotioneel en ontkende te weten dat zij met een vals biljet betaalde. De politie onderzoekt de zaak.

Inschrijven met vals paspoort

Den Haag De politie werd op maandagmiddag 20 oktober rond 13.45 uur door de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) gebeld dat er twee personen aan de balie stonden voor inschrijving in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Bij controle van de IND rezen er sterke vermoedens dat het Turkse paspoort van de 21-jarige man uit Den Haag vals zou zijn. Bij nadere controle bleek dat er inderdaad aan één van de paginas was geknoeid. Het paspoort is in beslag genomen voor verder onderzoek. De man werd aangehouden.

Beschonken bestuurders op de bon

Leidschendam Voorburg Tussen maandagavond en dinsdagmorgen gingen in Leidschendam-Voorburg drie bestuurders op de bon voor rijden onder invloed. Maandag 20 oktober zat op de Damhouderstraat in Leidschendam een 41-jarige man uit Pijnacker met een borrel op achter het stuur van zijn auto. De man werd aangehouden en blies op het bureau 560 ugl.

Op de snelweg A4 liep dinsdag 21 oktober omstreeks 01.00 uur een 28-jarige Rotterdammer tegen de lamp omdat hij moeite had om netjes op de rijbaan te blijven rijden. Surveillerende agenten zagen hem herhaaldelijk deels over de vluchtstrook rijden en gaven hem een volg-gebod. Op de Vlietweg lieten zij hem stoppen en een blaastest doen. Hij werd aangehouden en blies op het politiebureau 390 ugl. Toen hij het bureau weer mocht verlaten, bood hij zijn excuses aan voor zijn gedrag en voor het feit dat hij zich bij zijn fouillering had verzet.

Om 04.15 uur sloot een 25-jarige Zaandammer de rij. Hij reed slingerend over de A4 en werd aangehouden. Hij blies aan het politiebureau 290 ugl.

Tegen alle bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Snelheidscontrole

Leidschendam De politie controleerde maandag 20 oktober tussen 10.45 en 12.30 uur op de Stompwijkseweg en het Wilsveen op snelheid. Beide wegen liggen buiten de bebouwde kom en er geldt een maximumsnelheid van 60 km/u. In totaal schreven de agenten 10 bekeuringen uit. De hoogts gemeten snelheid lag op 88 km/u.

Drie jeugdige fietsendieven aangehouden

Voorburg Een 42-jarige Hagenaar zag maandag 20 oktober om 13.50 uur dat drie jongens op de Charlotte van Pallandtlaan zijn fiets stalen. Hij belde direct de politie en gaf hun signalement door. Agenten konden het drietal (13-17 jaar uit Den Haag) even later op het fietspad naast de N14 aanhouden. Ze waren in het bezit van de gestolen fiets. Op het politiebureau herkende de 42-jarige Hagenaar het drietal als degenen die zijn fiets hadden gestolen. Hij kreeg zijn fiets weer terug en de drie jongens kregen een Halt-verwijzing.

Wietlucht verraadt twee mannen in auto

Wassenaar - Een politieagent rook maandag 20 oktober om 21.30 uur een sterke wietlucht vanuit een auto die reed op de Wittenburgerweg. Bij controle vertelde de 21-jarige bijrijder net een blowtje te hebben gerookt. De 23-jarige bestuurder uit Den Haag bleek helemaal geen rijbewijs te hebben. In de auto werden nog 2 ponypacks en 20 bolletjes aangetroffen. De twee zitten nog vast, de politie onderzoekt de zaak.

Drie mannen aangehouden voor openlijk geweld

Rijswijk Drie mannen in de leeftijd van 33 tot 42 jaar afkomstig uit Den Haag en Rotterdam zijn gisteren, maandag 20 oktober, omstreeks 18.10 uur aangehouden op de Minister Talmanlaan. De drie worden er van verdacht een 40-jarige vrouw uit Zoetermeer te hebben bedreigd. Ook zou de auto van de vrouw met een honkbal knuppel zijn beschadigd. In de auto van de mannen werd een honkbalknuppel aangetroffen. De drie zijn meegenomen naar een politiebureau om de zaak te onderzoeken. De oorzaak van het incident ligt vermoedelijk in de relatiesfeer.

Twee jongens aangehouden voor vernieling

Rijswijk Twee 14-jarige Rijswijkers zijn op dinsdag 21 oktober omstreeks 00.50 uur aangehouden op het Pieter Postmapad. De twee worden er van verdacht een abri te hebben vernield. Een getuige had de jongens de abri zien vernielen en belde de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen gingen de twee er rennend vandoor maar konden in korte tijd nabij de Clavecimbellaan uit de bosjes worden gehaald.

Snelheidscontroles Westland

Westland Politie Haaglanden controleerde maandag 20 oktober in Monster en Schipluiden op snelheid. Tussen 07.00 uur en 12.45 uur werden op de Zwartendijk in Monster in totaal 1719 bestuurders gecontroleerd op hun gereden snelheid. Van hen kunnen 152 personen een bekeuring voor te hard rijden tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan.

Op de Woudseweg stond tussen 07.30 uur en 12.30 ook een radarcontrole. Van de 2528 passanten reden er 62 te snel. De hoogst gemeten snelheid was hier 108 km/uur terwijl 80 km/uur is toegestaan.

Automobilist en motorrijdsster botsen

Delft - Een 26-jarige motorrijdster uit Delft moest maandag 20 oktober om 16.00 uur ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis. Ze was betrokken bij een aanrijding op de Van Miereveltlaan, waar een 54-jarige automobilist uit Delft haar aanreed. De automobilist zag haar bij het linksafslaan de Willem van Aalststraat over het hoofd en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Dronken scooterrijdster

Delft Een 16-jarige scooterrijdster uit Delft reed dinsdag 21 oktober om 01.05 uur op de Coenderstraat bijna tegen een surveillerende politieauto aan. Ze reed slingerend het Lokomotiefpad in, waar de agenten haar een stopteken gaven. Ze lieten haar een blaastest doen en daaruit bleek dat ze te veel gedronken had om op haar scooter te mogen rijden. Ze blies op het politiebureau 720 ugl. Daar werden haar ouders gewaarschuwd en maakten de agenten proces-verbaal op. Ook namen ze haar rijbewijs in.

Vernielzuchtige jeugd
Delft Surveillerende agenten in burger betrapten dinsdag 21 oktober om 00.35 uur vier mannen (20-30 jaar uit Delft en Den Haag) op de Voorstraat. Ze waren baldadig en vernielden fietsen en bloembakken. Ook gooiden ze een afzettingsbord in de gracht. Ze werden aangehouden en kregen op het politiebureau een boete.