Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 oktober 2008

Jongen aangehouden na mishandeling meisje

Hengelo

Een 14-jarige jongen uit Hengelo werd op 20 oktober aangehouden, omdat hij op 11 oktober een 13-jarig meisje had mishandeld.

Op 11 oktober deed een 13-jarig meisje aangifte van mishandeling op de Amaliastraat in Hengelo. Bleek dat een 14-jarige jongen uit Hengelo haar had mishandeld en daarbij was haar GSM vernield. De politie startte een onderzoek. De jongen meldde zich op 20 oktober vrijwillig op het politiebureau in Hengelo. Daar bekende hij het meisje te hebben mishandeld. De jongen kon na verhoor weer naar huis. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-128795)

Man aangehouden na diefstal telefoonkaart

Almelo

Een 44-jarige man uit Almelo werd op maandag 20 oktober aangehouden omdat hij onder bedreiging een telefoonkaart had weggenomen.

Maandag 20 oktober omstreeks 19.00 uur kreeg de politie melding van diefstal van een telefoonkaart op het treinstation in Almelo. Bleek dat een 31-jarige vrouw onder bedreiging een telefoonkaart moest afgeven aan een man. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek kon de politie een 44-jarige Almeloër aanhouden in een woning.

De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-132801)

Twee meiden op heterdaad betrapt bij het graffiti spuiten

Enschede

Twee meiden in de leeftijd van 15 en 18 jaar, beiden woonachtig in Enschede, werden op heterdaad betrapt bij het graffiti spuiten.

Maandagavond 20 oktober omstreeks 22.00 uur zag een oplettende stadswacht twee meiden op het Hendrik Jan van Heekplein. Ze waren bezig de omgeving te verfraaien met graffiti. De twee, een 15- en 18-jarige Enschedese werden aangehouden door de stadswacht en overgedragen aan de politie. De twee zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-132838)

Man aangehouden op verdenking van heling

Hengelo / Enschede

Een 64-jarige man uit Enschede werd op maandag 20 oktober aangehouden, omdat hij verdacht wordt van heling van twee aanhangwagens.

Maandag 20 oktober deed een 37-jarige Hengeloër een vervelende ontdekking. Voor zijn woning aan de Godfried Bomansstraat in Hengelo was zijn aanhanger tussen zondag 19 oktober en maandag 20 oktober gestolen. De man deed aangifte van diefstal. Na enig speurwerk zag de man dat zijn aanhanger te koop aangeboden werd op het internet.

De politie kon hierop een 64-jarige man uit Enschede in zijn woning aan de Dr. Stamstraat aanhouden. De man wordt verdacht van heling. De politie doet nog verder onderzoek naar de herkomst van de andere aanhanger die hij ook te koop aan bood. (08-132739)

Vrachtwagen in de tuin

Harbrinkhoek

Op 20 oktober, rond 14.05 uur, reed een 31-jarige man Rijswijk in zijn vrachtwagen op de Oude Almeloseweg in Harbrinkhoek. Ter hoogte van perceel 24 week hij uit om ruimte te maken voor een tegemoetkomende vrachtwagen. Hij dacht dit te doen op een stuk geasfalteerd terrein, maar dit bleek een pas ingezaaide tuin te zijn. De vrachtwagen met een gewicht van 13 ton, zakte daardoor weg. Uiteindelijk werd de vrachtwagen door een tractor losgetrokken. De schade, een stuk tuin van 8 bij 20 meter, wordt door het transportbedrijf vergoed. (08-132630)

Oplettende bestuurders voorkomen mogelijk ongeval

Hengelo

Op 20 oktober, rond 14.30 uur, werd een 21-jarige automobiliste uit Doorn onwel toen ze over de A 35 reed. Ze reed met ongeveer 20 kilometer per uur over de autosnelweg, was apathisch en reageerde niet op signalen van medeweggebruikers. Een oplettende 44-jarige man uit Beemster die een en ander zag gebeuren wist, naast haar rijdende, de auto naar de vluchtstrook te begeleiden, zonder deze overigens te raken, waarna een andere bestuurder, een 36-jarige vrouw uit Nijverdal haar auto voor de auto van de 21-jarige vrouw parkeerde, zodat zij niet meer weg kon rijden. Door het optreden van deze beide bestuurders is erger voorkomen. De 21-jarige vrouw werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Haar auto werd afgesleept. (08-132600)

Eenzijdige aanrijding letsel

Holten

Op 20 oktober rond 18.50 uur, reed een 44-jarige vrouw uit Diepenheim in haar auto over de A1. Ter hoogte van hmpaal 118.6 haalde zij een vrachtwagen in. Bij het terugsturen naar rechts raakte zij door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt waardoor ze via de berm op de rechterzijde in de sloot belandde. Zij raakte daardoor gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Deventer gebracht. Haar auto werd afgesleept, het kenteken is vanwege de schade ingenomen. (08-132776)

Aanrijding zorgt voor afsluiting A 35

Enschede

Op 20 oktober, rond 19.25 uur, reed een 67-jarige man uit Almelo in zijn auto over de A 35. Bij het inhalen van een vrachtwagen, bestuurd door een 28-jarige man uit Vriezenveen, stuurde hij te vroeg naar rechts, waardoor hij in botsing kwam met de vrachtwagen. Daardoor ging zijn auto tollen en kwam aan de linkerzijde tot stilstand tegen de vangrail. Niemand raakte bij deze aanrijding gewond. De A 35 is ongeveer 20 minuten afgesloten geweest omdat Rijkswaterstaat de rijbaan moest reinigen. (08-132-802)

Onderzoek door politie levert vuurwapens op

Holten

Naar aanleiding van een politieonderzoek bleek dat een 59-jarige inwoner van Holten vuurwapens in zijn woning voorhanden had. De politie heeft op 17 oktober rond 14.15 uur met medewerking van de man een onderzoek in diens woning ingesteld. Daarbij trof de politie zes geweren, twee pistolen, drie revolvers alsmede een grote hoeveelheid munitie aan. De man verklaarde een verzamelaar te zijn. De wapens en de munitie zijn in beslaggenomen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-132498)