Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 21-10-2008

Diefstal fiets

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een jongen aangehouden omdat hij een gestolen fiets in zijn bezit had. Omstreeks 14.30 uur zagen agenten een 16-jarige jongen Amersfoort bij een nieuwe fiets staan aan de Snoeckartlaan. De jongen had geen sleutel van het fietsslot en werd direct aangehouden. De fiets bleek als gestolen te boek te staan.

Vernieler

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een vernieler aangehouden. Omstreeks 16.50 uur kreeg de politie de melding dat een 14-jarige jongen met een andere jongen een fiets aan het vernielen was aan de Juliettestraat. De 14-jarige uit Amersfoort werd aangehouden en uit verhoor bleek ook dat andere jongen, eveneens 14 jaar uit Amersfoort, bij de vernieling betrokken was. Ook hij werd gehoord. De jongens zullen de schade aan de fiets moeten betalen.

Vernieler aangehouden

AMERSFOORT- Op maandag werd een ambulancevernieler aangehouden. Omstreeks 18.50 uur reed ambulancepersoneel naar een spoedmelding over de Leusderweg. Terwijl zij hier reden, met een snelheid van ongeveer 60 a 70 kilometer per uur, zagen zij dat plotseling een man kwam aanrennen en tegen de ambulance aanschopte. De broeders reden door naar de melding en zagen later dat er een deuk in de wagen was geschopt. Helaas was de verdachte niet meer te traceren.

Omstreeks 21.30 uur reden diezelfde broeders over de Zonnenhof om naar hun post te gaan. Plotseling zagen zij dat een 30-jarige man uit Amersfoort, dezelfde man die eerder tegen de auto had aangetrapt, plotseling de weg op kwam lopen. De ambulancebestuurder moest hevig remmen om geen aanrijding te krijgen. De man liep naar de bestuurder toe en schreeuwde naar hem. Op dat moment reed de man weer weg op de fiets.

De broeders drukte op de alarmknop om de politie te waarschuwen. Intussen volgde zij de man die wegreed. De man had zich min of meer verscholen op de Jacob Marisstraat, kwam toen plotseling weer tevoorschijn, kwam vlak voor de ambulance terecht en werd aangereden. De broeders stapten uit en zagen dat de man opstond en een gevechtshouding aan nam. De broeders konden de man overmeesteren en hij werd aangehouden door de inmiddels gewaarschuwde politie. De man werd ingesloten voor verhoor. De man raakte licht gewond en moest zich laten behandelen door ambulancepersoneel.

Rijden onder invloed

AMERFOORT- Op dinsdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij had gedronken. Omstreeks 04.40 uur werd de 27-jarige man uit Hilversum gecontroleerd op de Arnhemsweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies 730 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.