VVD


21-10-2008

Portefeuillewisselingen binnen de VVD

De benoeming van Henk Kamp tot Commissaris voor Bonaire, St. Eustatius en Saba leidt tot een aantal portefeuillewisselingen binnen de VVD Tweede Kamerfractie.

Paul de Krom zal de portefeuille immigratie en integratie voor zijn rekening gaan nemen. De fractie ziet met vertrouwen tegemoet dat Paul het stevige geluid dat wij op de onderwerpen Verkeer en Waterstaat van hem gewend zijn, ook op zijn nieuwe portefeuille zal laten horen. Daarmee is de lijn die Kamp in zijn recente Islamnotitie heeft neergelegd, ook voor de toekomst gegarandeerd.

Charlie Aptroot zal op zijn beurt de strijd om betere wegen en minder files gaan voortzetten, als nieuwe portefeuillehouder Verkeer en Waterstaat. Charlie weet als geen ander welke schade Nederland en de Nederlandse economie ondervindt van ons dichtslibbend wegennet. Ook met deze wisseling is en blijft de strakke en heldere koers van de VVD verzekerd.

Na het vertrek van Henk Kamp zal de fractie weer worden aangevuld met Ton Elias. Hij zal de portefeuille Economische Zaken, nu nog in handen van Charlie Aptroot, gaan beheren. Met zijn achtergrond als zelfstandig ondernemer is daarmee ook het ondernemerschap in de juiste handen belegd. De VVD-fractie betreurt het vertrek van Henk Kamp, maar kijkt uit naar de komst van Ton Elias.