Persberichten stad Utrecht, 11.55 uur

Utrecht, 21-10-2008

Vrouw onder invloed aangehouden

UTRECHT Op de Oudegracht heeft de politie in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 oktober een vrouw aangehouden omdat zij dronken op haar fiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Oudegracht een vrouw op haar fiets al slingerend over de weg rijden. De vrouw reed rakelings langs geparkeerde autos. De agenten besloten de vrouw aan te spreken. De 30-jarige vrouw uit Utrecht gaf aan wel gedronken te hebben. De agenten waren coulant en vroegen de vrouw af te stappen en samen met haar vriendin die achterop zat verder te gaan lopen.

De vrouw voldeed hieraan en liep verder. Nadat de agenten een rondje hadden gereden, zagen zij dezelfde vrouw wederom fietsen. De Utrechtse werd nu aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 720 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur kon de vrouw weer naar huis.

Aangehouden na achtervolging

UTRECHT De politie heeft maandagavond na een achtervolging twee mannen aangehouden. Eén reed op een gestolen scooter en de ander belette een aanhouding.

Rond 21.30 uur zagen agenten ter hoogte van de oprit van de Waterlinieweg een man op een scooter rijden. De verlichting van de scooter deed het niet, waarop de agenten besloten de bestuurder te controleren. De bestuurder werd gesommeerd te stoppen, maar voldeed hier niet aan. Om te voorkomen dat hij zou wegrijden werd de scooter met de politieauto licht aangetikt, waardoor de man ten val kwam. De verdachte stond op en rende weg. Na een achtervolging kon de 19-jarige man uit Utrecht in de omgeving van de Duurstedelaan worden aangehouden.

Een tweede verdachte, 21jaar uit Utrecht, werd aangehouden omdat hij probeerde de aanhouding van de 19-jarige verdachte te voorkomen. Beide verdachten werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. De scooter werd voor onderzoek in beslag genomen.

Poging straatroof

UTRECHT Op de Oude Liesbosweg vond maandagmiddag een beroving plaats, waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 42-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 14.20 uur in de omgeving van de Oude Liesbosweg. Plotseling werd zij ingehaald door een scooter met twee jongens erop. Eén van de jongens probeerde de fietstas van haar fiets te trekken. Omdat de tas vast zat, lukte dat uiteindelijk niet deze mee te nemen. Door het trekken aan de tas kwam de Utrechtse ten val en raakte gewond aan beide handen. De verdachten reden weg in de richting van de Karpaten.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze poging tot beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel. : 0900 88 44.