Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District

Breda, 21-10-2008

Winkeldief aangehouden

Breda - Een 42-jarige vrouw uit Terheijden is maandagmiddag bij een tuincentrum aan de Heilaarstraat aangehouden voor winkeldiefstal. Ze had twee cactussen in haar rugzak gedaan. Deze had ze echter niet afgerekend. Een medewerker van het tuincentrum controleerde de rugzak en vond de cactussen. Ze is aangehouden en overgedragen aan de politie die haar naar het bureau vervoerde in Breda.

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

Breda - Op de Fellenoordstraat is maandagmiddag omstreeks vier uur een 43-jarige veelpleger uit Groot Brittannië tegen de lamp gelopen. Surveillerende agenten zagen de bekende fietsen met een tas aan zijn stuur met daarin ongeopende verpakkingen met speelgoed. Bij onderzoek bleek er kort daarvoor een winkeldiefstal te hebben plaatsgevonden bij een speelgoedwinkel in de karnemelkstraat. Hij is aangehouden en aan het bureau in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor mishandeling

Breda - Een 26-jarige Bredanaar is maandagmiddag in het politiebureau aan de Vlaanderenstraat aangehouden omdat hij eerder die dag een mishandeling zou hebben gepleegd. De 21-jarige aangever ook uit Breda wilde de man op de Antwerpenstraat aanspreken omdat hij dacht dat de verdachte de banden van zijn auto zou hebben laten leeglopen. De aangever kreeg echter direct twee klappen van de verdachte. Die ging weg maar kwam korte tijd later terug met een ketting en sloeg de aangever daar enkele malen mee. Toen de politie arriveerde was de verdachte al verdwenen. Op het moment dat de aangifte aan het bureau opgenomen werd verscheen de verdachte ook aan het bureau. Hij werd direct aangehouden en in verzekering gesteld.

Aanrijding met gewonde

Schijf - Op de Scherpenbergsebaan heeft dinsdagochtend een aanrijding plaatsgevonden waarbij een 41-jarige man uit Schijf gewond is geraakt. Door onbekende oorzaak botste de man met zijn auto tegen een boom. De brandweer heeft personeel van de ambulance geassisteerd om de man uit zijn auto te halen. Hij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis in de omgeving vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Aanrijding met drie gewonden

Teteringen - Maandagavond net voor middernacht is er een ernstig ongeluk gebeurd op de Oosterhoutseweg. De 46-jarige bestuurder van een auto uit Teteringen werd onwel tijdens het rijden. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en botste frontaal tegen een tegemoet rijdende auto op. Deze werd bestuurd door een 59-jarige vrouw uit Breda en er zat een 60-jarige vrouw als passagier in. Beiden raakten gewond door de aanrijding. Een derde auto kon de aanrijding niet meer ontwijken en reed tegen de auto van de man uit Teteringen aan. De drie slachtoffers zijn vervoerd naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Kordaat optreden vrachtwagenchauffeur

Breda - Door snel handelen heeft een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zoetermeer een 46-jarige Bredanaar behoed voor een grote
schadepost. De Bredanaar reed maandagavond met zijn zelf opgeknapte auto over de Backer en Ruebweg. De vrachtwagenchauffeur reed achter de sportauto en zag dat er vuur uit de uitlaat kwam. Hij wist de
Bredanaar met lichtseinen aan de kant van de weg te krijgen. Hij aarzelde geen moment en rende met een brandblusser naar de sportwagen en bluste het vuur wat ondertussen onder de motorkap uitbrak. De brandweer heeft de sportauto nog even nagekeken maar hoefde niet meer te blussen.

Laatst gewijzigd 21-10-2008 12:25 | © Regio Midden en West Brabant |