AutoRai

Mazda past typeaanduidingen totale gamma in Nederland aan

(10/21/2008)
Mazda gaat in Nederland de uitrustingsnamen van het gehele modelgamma gefaseerd wijzigingen. Het eerste model waar de nieuwe typeaanduidingen met onmiddellijke ingang worden gebruikt is de Mazda2. In de nieuwe naamgeving van de modellen en hun uitrusting is gekozen voor een duidelijke en krachtige benaming, gebaseerd op de positieve en sportieve associatie die de naam GT-M bij Mazda al heeft.

Dit is doorgevoerd op alle uitrustingsniveaus, waardoor de benaming nu in lijn is gebracht met de naamvoering die bekend was van de GT-M. De nieuwe uitrustingniveaus zijn niet volledig vergelijkbaar met de oude, maar onderstaande tabel geeft in grove lijnen de overeenkomsten aan.

Vóór 1 oktober 2008

Na 1 oktober 2008

Exclusive

S

Touring

TS

Executive

GT-L

GT-M

GT-M

De naamwijzigingen zullen op het gehele modellen gamma gefaseerd worden doorgevoerd bij de bekendmaking van nieuwe productspecificaties. De Mazda2 is het eerste model dat naam- en specificatiewijzigingen ondergaat. Een andere belangrijke wijziging is bovendien dat vanaf nu Dynamic Stability Control (DSC) met Traction Control Systeem (TCS) tot de standaarduitrusting van de Mazda2 zal behoren. Hiermee is Mazda het eerste merk in zijn klasse op de Nederlandse markt dat dit veiligheidsverhogende systeem standaard aanbiedt op haar gehele modellen gamma.

De Mazda2 in TS uitvoering is met twee verschillende optie pakketen uit te breiden.

De klant kan kiezen voor het Energy en het Trend pakket, waarbij het Trend pakket alleen leverbaar is in combinatie met het Energy pakket.

Energy pakket

Trend pakket

* Automatische airconditioning

* Boordcomputer bedienbaar vanaf het stuurwiel
* Stoelverwarming bestuurder en voorpassagier
* Elektrische bedienbare ramen achter
(5-deurs)


* Licht- en regensensor

* Mistlampen vóór

* Lichtmetalen 16 â velgen

* Stuurwiel en pookknop met leder bekleed

GT-M uitrusting

De GT-M uitrusting is nu gebaseerd op de GT-L en voegt onderstaande zaken toe aan de uitrusting.

GT-M

* GT-M voorbumper

* GT-M sportgrille

* GT-M dakspoiler

* GT-M sideskirts