Gemeente Breda

Bereken recht op gemeentelijke vergoeding

Bredase burgers kunnen vanaf 21 oktober via de website van de Gemeente Breda op een eenvoudige manier het recht op een gemeentelijke vergoeding berekenen.

Dit kan door in te loggen op www.breda.nl/berekenuwrecht met als eindresultaat een helder overzicht van alle mogelijke vergoedingen. Het College van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat burgers op verschillende manieren informatie over de mogelijkheden van het armoedebeleid kunnen vinden. Daarnaast hoopt het College dat burgers nog meer gebruik gaan maken van de armoederegelingen.

Bereken Uw Recht is een gebruiksvriendelijk internetprogramma. Dit programma richt zich vooral op Bredanaars met een laag inkomen en weinig vermogen. Zij kunnen op een eenvoudige manier berekenen of zij recht hebben op een financiële vergoeding van de gemeente zoals bijzondere bijstand of de regeling schoolkosten. Uiteraard kunnen ook familieleden/kennissen en medewerkers van Bredase hulpverleningsorganisaties met dit programma testen of iemand in aanmerking komt voor een vergoeding van de gemeente. Het programma geeft geen recht op een vergoeding of een uitkering, maar helpt bij het indienen van een aanvraag. De berekende bedragen zijn een schatting. Het doorlopen van de complete vragenlijst gebeurt anoniem en kost hooguit 10 minuten.

Breda, 21 oktober 2008