Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


21 okt 2008

Staatssecretaris ondersteunt pilots examenprofielen

Staatssecretaris Van Bijsterveldt heeft in een brief aan de MBO Raad en Colo positief gereageerd op het plan van aanpak voor pilots met examenprofielen. Dit plan is door Mbo Raad en Colo geschreven. De staatssecretaris ondersteunt hiermee de twee doelstellingen: een groter vertrouwen van het georganiseerd bedrijfsleven en verdere standaardisering van examinering, van harte.
Examenprofielen leggen afspraken vast over hoe het bedrijfsleven bij de examens wordt betrokken, over de dekking van de verschillende diploma eisen en over de eisen die aan de afname van het examen worden gesteld.
In de pilot worden de examenprofielen eind 2008 opgeleverd en in de tweede helft van het schooljaar in praktijk getest. De staatssecretaris zal in het voorjaar van 2009 onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de effectiviteit van de experimenten. Ook wil zij bepalen welke rol examenprofielen kunnen spelen in het Inspectietoezicht op de examenkwaliteit.
De staatssecretaris ondersteunt de pilot in 2008 ook financieel. Eind van dit jaar zullen gesprekken plaatsvinden met de staatssecretaris over het vervolg van het traject. Op www.examenprofiel.nl is meer informatie te vinden over het examenprofiel en de pilots. is meer informatie te vinden over het examenprofiel en de pilots.