Ministerie van Buitenlandse Zaken

Minister Verhagen zoekt jou!

21 okt 2008 | Minister Verhagen legt eind november een aantal werkbezoeken af in Marokko en Algerije. Hij neemt enkele Nederlandse jonge professionals mee op zijn reis. Heb je interesse? Meld je dan aan voor 31 oktober.

Voor de professionals is een programma georganiseerd waarin zowel ruimte is om de officiële delegatie te vergezellen, alsook voor contacten met lokale organisaties en bedrijven. Zij zullen daarnaast in contact worden gebracht met professionals uit de Maghreb, met wie zij ideeën uitwisselen en gezamenlijke uitdagingen bespreken. Het centrale thema van het programma is: 'Oude banden, nieuw elan'.

Uit de reis wordt duidelijk hoe het Nederlandse buitenlandbeleid in de praktijk vorm krijgt. Onderwerpen die daarbij aan de orde komen zijn mensenrechten (en specifiek vrouwenrechten), maatschappelijk verantwoord ondernemen, energie, transport, wetenschap, internationale betrekkingen en milieu.

De professionals die wij zoeken zijn werkzaam in de advocatuur, bankwezen, energiesector, bedrijfsleven, politiek en cultuur. Van hen wordt verwacht dat zij een visie hebben op de internationale dimensie van het Nederlandse bedrijfsleven en openstaan voor discussies met gesprekspartners in Marokko en Algerije. Zij zijn daarnaast bereid om achteraf hun bevindingen publiekelijk te delen. Ook verwachten wij dat ze het Frans en Engels goed beheersen.

Ben jij de jonge professional waar minister Verhagen naar op zoek is en heb je aantoonbare maatschappelijke betrokkenheid? En ben je beschikbaar van 23 t/m 28 november? Stuur dan je curriculum vitae met een goed onderbouwde motivatie om welke reden minister Verhagen door jou vergezeld moet worden vóór 31 oktober naar de directie Voorlichting en Communicatie: marlous-vant.padbosch@minbuza.nl.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken vergoedt de reis- en verblijfkosten van de deelnemers. Het programma is onderhevig aan veranderingen. Hierdoor wordt enige flexibiliteit van je gevraagd. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat van de Directie Voorlichting en Communicatie: 070-348 7510.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl