Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE ARRESTEERT MAN VOOR VUURWAPENBEZIT

SCHIEDAM - In de nacht van maandag op dinsdag, om ongeveer half twee, reed een auto met grote snelheid over de Broersvest in Schiedam. Korte tijd later werd de auto aangetroffen in de Roosbeek waar een man kwam aanlopen die herkend werd als de bestuurder. Deze man, een 22-jarige Schiedammer, gaf te kennen cocaïne te hebben gebruikt. Hij werd hierop aangehouden. Na onderzoek in de auto trof de politie een vuurwapen, een kogelwerend vest en twee messen aan. Ook werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.


* TWEE ZESJARIGEN BEROOFD VAN SPELCOMPUTER

SCHIEDAM - Maandagmiddag om ongeveer kwart voor vijf, speelden twee jongetjes met hun spelcomputer in een afgesloten gemeenschappelijke binnentuin aan de Korte Singelstraat. Plotseling dook er een jongeman op die de spelcomputers van de twee uit de handen griste en ermee vandoor ging. De twee bleven verbouwereerd achter.
De politie stelt een onderzoek in en wil graag in contact komen met mensen die meer informatie hebben. Signalement van de dader is: Een donkergetinte jongeman van 16- tot 18 jaar oud. Hij heeft vlechtjes in het haar tot aan de oren en zijn nek was opgeschoren. Hij heeft een tenger postuur en is ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een zwart vest (hoodie) met aan de rechterzijde een witte leeuw en ter hoogte van zijn buik witte verticale streepjes, een zwarte joggingbroek en zwarte Nike Airmax. Kent of herkent u deze man, belt u dan met 0900-8844 (lokaal tarief).


* POLITIE ARRESTEERT MANNEN IN GESTOLEN AUTO EN NEEMT DRUGS IN

BESLAG
RIDDERKERK - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben dinsdag in de vroege ochtenduren twee mannen uit Frankrijk gearresteerd. Het tweetal werd op de Handelsweg in een gestolen auto, afkomstig uit Frankrijk, aangehouden. In de auto lagen diverse gebruikershoeveelheden verdovende middelen. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en de drugs is in beslag genomen.