Gemeente Emmen

presentatie ontwerp Multi Functioneel Sportveld groot succes!

17 oktober 2008

"De opkomst was geweldig! Wederom een bewijs dat de wijk Rietlanden toe is aan een Multi Funtioneel Sportveld", aldus Mirjam Lub (wijkvereniging Rietlanden) en Elly Rookus (locatieprojectleider Brede School namens gemeente Emmen).

Donderdag 16 oktober werd het eerste ontwerp van het Multi Functioneel Sportveld (MFS) voor de wijk Rietlanden gepresenteerd. Het ontwerp laat een volwaardige ontmoetingsplek voor jongeren uit de wijk zien. Een boarded voetbalveld tevens geschikt voor hockey en handbal. Een skatebaan met diverse skateobjecten (die nog uitgekozen moeten worden). Maar ook basketballen, tennissen en volleyballen; het behoort tot de mogelijkheden van het MFS in de Emmer wijk Rietlanden.

meedenken
De jongeren maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om via post-it papiertjes eventuele wensen of opmerkingen kenbaar te maken.Vier skatejongeren (twee van basisschoolleeftijd en twee van het voortgezet onderwijs) gaan de komende tijd meedenken over de inrichting van de skatevoorziening.

locatie
Het MFS gaat komen aan de Kleine Rietplas achter restaurant De Rietplas en naast de kinderspeelplaats. Uiteraard zijn er bankjes om lekker op te hangen. Het geheel wordt goed verlicht, enkele bossages worden verwijderd om het geheel transparant te houden.

regiegroep
Sinds 2007 is in de Rietlanden een regiegroep sport met vertegenwoordigers van wijkvereniging, politie, huurdervereniging, welzijngroep Sedna en gemeente Emmen actief met voorbereidingen voor een MFS. Aanleiding hiervoor was overlast door jongeren die een balletje gingen trappen in het winkelcentrum of op schoolpleinen waarbij ruiten sneuvelden. Ook werden de hekken van DZOH getrotseerd om te voetballen en nog erger, gewoon vernielingen aan te richten uit verveling.

realisatie
Begin juni wordt het MFS geopend en kan de jeugd terecht op hun eigen veld, waar ze kunnen sporten of gewoon elkaar gezellig ontmoeten. Een sportteam, bestaande uit studenten van het HIS uit Groningen, gaat per februari 2009 onder leiding van een buurtsportwerker een naschools sportprogramma uitzetten in de Rietlanden en later op het MFS. Dit team is dan ook binnen de schooldeuren actief.