Dienstenbond CNV

Nieuws

21 oktober 2008

Principe-akkoord eerste Aegoncao

Er is een principe-akkoord over de 1e Aegoncao. Dat betekent dat CNV Dienstenbond dit akkoord positief voorlegt aan de leden. Er zijn afspraken gemaakt over salaris, een flexbudget, verlof, ervaringscertificaat, levensfasebewust personeelsbeleid en goede overgangsmaatregelen voor veranderingen. In november 2008 zullen CNV Dienstenbond en collega-vakorganisaties op diverse locaties de voorstellen toelichten.

Het principe-akkoord van de 1e Aegoncao is een feit. Het is gelukt om zowel tegemoet te komen aan de wens van Aegon om medewerkers meer keuzevrijheid en flexibiliteit te geven als aan de wens van onze leden om de mogelijkheid te hebben te houden wat je hebt. In ieder geval gaat niemand er door deze cao op achteruit. De tekst van het principe-akkoord vindt u vanaf dinsdag 21 oktober 09.00 op onze site. CNV Dienstenbond is blij met het principe-akkoord omdat het voldoet aan onze inzet, die door u en uw collega's die lid zijn bepaald zijn.

Bijgaand treft u de hoofdpunten van de nieuwe cao aan.


- Er is een loonsverhoging van 3,5% afgesproken en een eenmalige uitkering van 0,75%.


- Er is een modernisering gekomen van het
arbeidsvoorwaardenkeuze-pakket in de vorm van een flexbudget van 20% van het maandsalaris en 83,33 euro per maand in plaats van de vakantietoeslag, de 13e maand, de waarde van 5 bovenwettelijke en 2 extra verlofdagen, de Goede Vrijdag en buitengewoon verlof bij verjaardag etc., de werkgeversbijdrage voor de zorgverzekering, de werkgeversbijdrage voor het spaarloon. U kunt nu zelf kiezen of u het geld voor die doeleinden kiest of dat u liever het geld ergens anders aan besteed. Hoewel het geen wens was van CNV Dienstenbond is het goed om een salarisstelsel en functiegebouw te hebben dat voldoet aan de eisen van deze tijd.


- Er is een afspraak gemaakt over een pilot met het ervaringscertificaat, dat wil zeggen dat ervaring gewaardeerd wordt, een grote wens van onze leden.


- Er komt een studie naar levensfasebewust personeelsbeleid. Leden van CNV Dienstenbond hadden ook aangegeven dat hieraan aandacht besteed moet worden.


- Oude overgangsregelingen blijven gerespecteerd, wel is er rekening gehouden met het inbouwen van de winstmaand en de uitkering van 700 euro. Ook dat is ons meermalen duidelijk geworden in contacten met leden dat dit belangrijk was.


- Hoewel de Goede Vrijdag niet meer als feestdag geldt, zal aan medewerkers die om principiële redenen verlof willen nemen op deze dag of een andere religieuze feestdag, dit verlof altijd worden toegekend. Vanzelfsprekend voor CNV Dienstenbond een belangrijk punt.


- Er vindt geen wijziging plaats met betrekking tot arbeidsduur. Dat wil zeggen dat u de arbeidsduur houdt die u nu heeft. En als u 13 roostervrije dagen heeft, dan houdt u die ook, naast de mogelijkheid van dagen kopen via het flexbudget.


- De eerdere plannen van Aegon met betrekking tot het vervoersbudget zijn van tafel


- Er is een bedrag afgesproken als bijdrage voor onze vakbondscollega's in de Derde Wereld.

- Tevens zal er een vakbondsbladzijde op het Aegonnet komen.

Hoewel de onderhandelingen lang hebben geduurd ligt er nu een goed akkoord. Uw bestuurder Ike Wiersinga is ervan overtuigd dat dit absoluut het maximaal haalbare is. CNV Dienstenbond legt het dan ook met een positief advies aan u voor.

CNV Dienstenbond en de collega-vakorganisaties zullen medewerkerbijeenkomsten houden, waar het principe-akkoord wordt toegelicht. U kunt schriftelijk stemmen via bijgaand reactieformulier of via secretariaat@remove-this.cnvdibo.nl (onder vermelding van Aegoncao) tot 30 november 2008. Wij raden u aan pas te stemmen na de toelichting op de bijeenkomsten.

Wij nodigen u en uw collega's van harte uit op een van de volgende bijeenkomsten:

13 november 2008
10.00 uur tot 12.00 uur Aegon Groningen/TKP
Stationsplein 9, 9726 AE te Groningen
Zaal 2280/2283

14.00 uur tot 16.00 uur Aegon Leeuwarden/Leeuwenborg Lange Marktstraat 11, 8911 AD te Leeuwarden
Zaal: bedrijfsrestaurant.

19 november 2008
14.30 uur tot 16.30 uur Aegon Nieuwegein/ABB
Nevelgaarde 60, 3436 ZZ te Nieuwegein
Zaal: bedrijfsrestaurant.

26 november 2008
11.00 uur tot 13.00 uur Aegon Den Haag/Mariahoeve Aegonplein 50, 2591 TV te Den Haag
Zaal: conference center 5.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).

Nog even dit. U bent lid. Uw collega nog niet? Hij of zij kan nu meestemmen over het principe-akkoord als hij of zij lid wordt. U kunt hem of haar daar vast van overtuigen. Wij rekenen op u!

De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.