Dienstenbond CNV

Nieuws

21 oktober 2008

Onderhandelingen cao vaste medewerkers in aantocht!

Begin december a.s. gaan de cao onderhandelingen voor de cao vaste medewerkers van uitzendondernemingen weer van start. Maar niet zonder uw input natuurlijk.

Wat gebeurt er nu op dit moment?

Arbo catalogus: Op het moment zijn wij als vakbonden samen met de werkgevers druk bezig met het opstellen van de arbo catalogus. Er is een goede actieve werkgroep bestaande werknemers uit verschillende uitzendbureaus die tezamen nadenken over de onderwerpen werkdruk en agressie. Door de werkgroep worden problemen gesignaleerd en oplossingen uit de praktijk verzameld. Dit wordt straks samengevoegd tot een werkbaar document waar zowel werknemers als werkgevers in de hele branche hun voordeel mee kunnen doen.

Levensfasebewust personeelbeleid: In de cao 2008 hebben we afspraken gemaakt over meer aandacht voor levensfase bewust personeelsbeleid. Wij willen dit vooral heel praktisch aanpakken. Er zijn binnen het bedrijf bepaalde groepen werknemers te onderscheiden en waar worden die nu gelukkig van in de combinatie werk en privé. Het is, zeker met het grote verloop onder intercedenten, voor uitzendondernemingen van groot belang om hier aandacht aan te besteden. Afgesproken is nu om eerst een onderzoekje te doen naar de wensen en ideeën van mensen en met deze uitkomsten heel concreet te gaan bedenken hoe we dat kunnen bereiken. Uw hulp zal daar zeker nog bij nodig zijn.

De cao onderhandelingen voor de cao 2009

Wat wilt u?
Binnenkort gaan wij onze voorstellenbrief maken en natuurlijk leggen wij deze nog aan u voor. Maar graag zouden we vooraf ook al graag van u horen wat u belangrijk vindt.

Daarom leggen wij graag een aantal stellingen aan u voor over de inzet voor de komende cao onderhandelingen. Door middel van die stellingen kunt u aangeven wat u belangrijk vindt en daar gaan wij dan mee aan de slag.

Wij horen graag uw reactie!

Vragen
Als u vragen heeft over de komende cao onderhandelingen of over andere onderwerpen in deze info, dan horen we dat natuurlijk graag en kunt u altijd contact opnemen met bestuurder Sandra Hendriks via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl of via 023-5670686.

De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.