Gemeente Grave

Op weg naar een centraal opvoedloket!

Op donderdag 2 oktober hebben de vijf wethouders Land van Cuijk en vertegenwoordigers van jeugd-, woon- en welzijnsinstellingen het visiedocument Centrum Jeugd en Gezin Land van Cuijk ondertekend. Met dit document spreken zij onder andere af om voortvarend te werken aan het realiseren van een Centrum voor Jeugd en Gezin. Dit is een plek waar zowel ouders, opvoeders als jongeren zelf terechtkunnen met vragen en problemen.

Er is sinds mei dit jaar al een telefonisch opvoedspreekuur gestart. U kunt elke ochtend tussen 9 en 10 uur bellen met het nummer 0900 9006030 met al uw vragen over opvoeden en opgroeien. Wethouder Jeugd H. Opsteegh: "Daarbij kan het gaan om een simpele vraag, maar ook om zeer serieuze problemen. Vaak is het niet duidelijk bij welke organisatie ouders of kinderen terechtkunnen met hun vraag. Nu is dat centraal geregeld."

Naast dit opvoedspreekuur komt er ook een fysiek inlooppunt in elke gemeente. "Het streven is om dit januari 2010 gerealiseerd te hebben", aldus de wethouder.

"Ook wordt er op dit moment hard gewerkt aan een website waar u veel informatie kunt vinden over opgroeien en opvoeden (www.cjglandvancuijk.nl). Er is al een website voor jongeren online. Op deze site, www.jongerenloketlandvancuijk.nl, kunnen jongeren allerlei informatie vinden over: geld, scholen, vrije tijd en nog veel meer. Ook kunnen zij (anoniem) chatten met hulpverleners over allerlei problemen."

Informatie Mevr. G.van Veen, cluster Welzijn en Onderwijs (0486) 477 255. Zie ook het artikel over het opvoeddebat, elders op deze pagina.