Gemeente Geertruidenberg


Ganzen Stadsweg overgebracht naar opvanglocatie

Vanwege de overlast die de uitwerpselen van de dieren veroorzaken op het wegdek en de trottoirs, heeft de gemeente Geertruidenberg onlangs de ganzen aan de Stadsweg in Geertruidenberg gevangen en overgebracht naar een goed tehuis buiten de gemeente.

Regelmatig ontvangt de gemeente klachten over de ganzenpoep op het wegdek, en vooral op de trottoirs aan de Stadsweg. Bij redelijk droog weer is het voor wandelaars komende of gaande van het oude centrum naar west bijna onmogelijk om met schone schoenen deze plek te passeren. Dit probleem doet zich eigenlijk het hele jaar voor.

De ganzen blijven deze plek bezoeken omdat ze hier door inwoners gevoerd worden. Dit ondanks oproepen van de gemeente om dit niet te doen, vanwege de overlast door ganzenuitwerpselen.

Het bleek de afgelopen jaren onmogelijk de ganzen te weren van de Stadsweg.

De gemeente heeft daarom moeten concluderen dat er maar een oplossing overbleef; het vangen van de ganzen om ze af te voeren naar een opvangplek buiten de gemeente. Dit is inmiddels gebeurd. Met inachtneming van het welzijn van de dieren, zijn de ganzen door een gespecialiseerd bedrijf gevangen genomen en vervolgens ondergebracht op een boerenbedrijf.