Waterschap Aa en Maas

doen!

Leren over water: vooral zelf doen!

In het Waterlokaal De Hooge Vorssel te Heesch geven medewerkers van Natuurcentrum Slabroek speciale waterlessen. Deze lessen worden mede ondersteund door waterschap Aa en Maas. Afgelopen vrijdagochtend was het de beurt aan groep zes van de Sint -Jozefschool uit Uden. Dit keer hielp Ernest de Groot, Dagelijks Bestuurslid van waterschap Aa en Maas, de kinderen met hun opdrachten.
081021zelfwaterdiertjeszoeken.jpg (252 Kb) De kinderen hebben waterproefjes gedaan waarbij ze water schoonmaakten en ze de waterdruk hebben gemeten. In een grote waterbak maakten ze dammen en vormden ze een meanderende, kronkelende, beek. Buiten gingen de kids opzoek naar waterdiertjes. Er zijn watervlooien, bootsmannetjes en waterkreeftjes gevangen. De `buit' werd binnen besproken. Ernest de Groot:"Watereducatie is van groot belang om de waarde van schoon en natuurlijk water onder de aandacht te brengen. Als onze jeugd via dit soort waterprojecten nader kennis maakt met water zal er meer begrip komen voor het werk van het waterschap."

Waterproject Natuurcentrum Slabroek
Een speciale activiteit voor het basis- en speciaal onderwijs is het Waterproject van Slabroek. Dit project is zeer geschikt om met de hele school aan te pakken. Leerlingen voeren allerlei onderzoekende en ontdekkende activiteiten uit rond het thema water. Er kan gewerkt worden op groepsniveau 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8. Het Waterproject wordt financieel mede mogelijk gemaakt door waterschap Aa en Maas en de Provincie Noord-Brabant. Naast het Waterproject biedt Slabroek een bijzondere balie-activiteit:'Waterdiertjes zoeken met gids'. Hierbij speuren kinderen met hulp van een medewerker van Slabroek naar waterdiertjes. Deze activiteit is gebaseerd op het landelijke waterproject Watch.

Meer informatie
Meer weten wat waterschap Aa en Maas op educatiegebied doet? Kijk dan op www.aaenmaas.nl/educatie. Voor meer informatie over Natuurcentrum Slabroek, surf dan naar www.slabroek.nl