Ministerie van Defensie

ACTUEEL

21-10-2008 13:55

COMMANDO-OVERDRACHT AIR TASK FORCE OP KANDAHAR

Kolonel Anton den Drijver (r) draagt het commando over aan kolonel René Arns. - Foto: Joyce Stevens/AVDD

Kolonel René Arns is de nieuwe commandant van de Nederlandse Air Task Force op Kandahar Air Field (KAF) in Afghanistan. Hij nam vandaag tijdens een bijzondere vlaggenparade het commando over van kolonel Anton den Drijver.

Kolonel Arns was tot zijn uitzending naar Afghanistan werkzaam op een NAVO-hoofdkwartier in Duitsland. Hij wees in zijn toespraak op de belangrijke rol van luchtinzet: âIn dit onherbergzame en grote land met zijn slechte wegen spelen het luchtwapen en luchttransport een doorslaggevende rol. Daaraan dragen wij als ATF ons zeer duidelijke steentje bij. Wij hebben daarvoor goed materiaal en uiterst goed getraind professioneel personeel. Onze bijdrage is van levensbelang voor de troepen op de grond. We moeten er daarom altijd zijn wanneer het ons wordt gevraagd. Dat zal veel van ons vergen, maar we kunnen het aan.â

De nieuwe commandant van de Air Task Force spreekt de manschappen toe.
- Foto: Joyce Stevens/AVDD

Kolonel Den Drijver hervat na terugkomst in Nederland zijn functie als commandant van Vliegbasis Leeuwarden. In zijn toespraak sprak hij zijn waardering uit naar zijn personeel, dat met name tijdens het begin van de uitzending te maken kreeg met enkele tegenslagen. âDe knappe prestatie zat âm in het feit, dat u zonder uitzondering zich over deze tegenvallers heen wist te zetten, waardoor alle opgedragen vluchten konden worden gerealiseerdâ, aldus den Drijver.

De Air Task Force levert een belangrijke bijdrage aan de operaties van de International Security Assistance Force (ISAF) in het zuiden van Afghanistan. F-16 jachtvliegtuigen en Apache gevechtshelikopters leveren luchtsteun aan de ISAF-grondtroepen. Chinook en Cougar transporthelikopters transporteren personeel en materieel van en naar de verschillende ISAF-bases.

Gerelateerde links:
Kandahar