Kroon op het werk

Eervolle onderscheiding voor het verzuim- en (re)ïntegratiebeleid van Kloosterboer!

Op 10 oktober 2008 heeft Tènce! Uitzendbureau het estafettestokje van de Kroontjesestafette uitgereikt aan Kloosterboer. Kloosterboer heeft het estafettestokje ontvangen omdat er een eigen beleid is ontwikkeld ter voorkoming van ziekteverzuim.

Zo wordt er de laatste jaren veel aandacht besteed aan de mens die ziek is en is de focus gericht op de veiligheid en werkomstandigheden op de werkplek. Kloosterboer verzorgt voor klanten uit de hele wereld onder andere de opslag, overslag, documentatie en transport van koel- en vriesladingen. Met name bij de werkzaamheden in de loods en op de kade zit een ongeluk in een klein hoekje waarbij de gevolgen (het letsel) groot kan zijn. Daarnaast werken de mensen soms onder barre omstandigheden zowel op de kades als in vriescellen.

Kloosterboer beschikt over een eigen personeelsdienst die regelmatig vestigingen bezoekt en de stand van zaken bespreekt om onnodig ziekteverzuim te voorkomen. Om gericht aan het terugdringen van het ziekteverzuim te werken, heeft Kloosterboer per vestiging gekeken welke arbodienst en dienstverlening daar het beste bij past. Kloosterboer kiest daarbij bewust voor korte communicatielijnen. Om medewerkers bewust te maken van ziekteverzuim worden zij op de hoogte gehouden via intranet. Het verzuim schommelt de laatste jaren tussen 3,5% en 4%. In dit cijfer zijn alle medewerkers meegenomen.

De Kroontjesestafette
De Kroontjesestafette is een initiatief van het Werkgeversforum Kroon op het Werk en bouwt door op de Kroon op het Werk prijs die al sinds 1997 wordt uitgereikt. Door deze estafette wil het Werkgeversforum meer organisaties die opvallen door hun verzuim en (re)-integratiebeleid, op het spoor komen en wil zij meewerken aan het ontstaan of versterken van regionale netwerken, die worden gevoed door het Werkgeversforum Kroon op het Werk: het landelijke netwerk op het gebied van gezondheidsmanagement voor en door werkgevers.

De estafette is gestart bij organisaties die de afgelopen jaren genomineerd zijn geweest voor de Kroon op het Werk prijs. Elke organisatie die het estafettestokje krijgt, moet dit stokje binnen drie maanden weer doorgeven aan een organisatie in hun omgeving, die opvalt door de wijze waarop zij vorm geven aan hun verzuim- en (re)-integratiebeleid. Inmiddels zijn er al meer dan 75 stokjes doorgegeven.
Meer informatie over de Kroontjesestafette en het Werkgeversforum Kroon op het Werk vindt u op www.kroonophetwerk.nl.