ABN Amro golftoernooi haalt EUR 58.500 op voor Unicef 21 oktober 2008, Den Haag - Op zondag 15 oktober 2008 werd de finale van het ABN Amro Ouder&Kind toernooi voor Unicef gespeeld op Golfpark De Efteling. De winnende koppels uit de voorrondes streden die dag voor de titel. Het landelijke Ouder&Kind Golftoernooi is dit jaar voor de tiende maal gehouden. In totaal brachten ruim 7.200 spelers op 112 clubs door het hele land een recordopbrengst van 58.500 euro op voor Unicef.

De wedstrijden worden gespeeld in de vorm van een (groot)ouder-(klein)kind toernooi. De inschrijfgelden van alle deelnemende koppels gaan voor de volle 100 procent naar Unicef. Hiermee ondersteunt golfend Nederland de campagne van Unicef voor kinderen in conflictgebieden. In 10 jaar tijd is nu door golfend Nederland meer dan 325.000 euro bijeengeslagen tijdens de Ouder&Kind golftoernooien.

Nooit meer Bang
De opbrengst van het toernooi gaat naar de campagne 'Nooit meer Bang' waarin Unicef aandacht vraagt voor kinderen die in conflictgebieden dagelijks leven met angst. Zo zijn ze door landmijnen bang om buiten te spelen, bang om naar school te lopen of bang om dierbaren te verliezen.

Mijnenveld
Op de finaledag konden golfers het bedrag voor Unicef verhogen door te golfen in een (nep)mijnenveld. Een deel van de golfbaan werd als mijnenveld aangekleed, spelers werden uitgedaagd hun bal over het mijnenveld heen te slaan.

Over ABN Amro
De golfsport is voor ABN AMRO bij uitstek geschikt om contact te leggen met een interessante, koopkrachtige doelgroep. ABN AMRO is sinds 2006 zeer actief in de golfsport. ABN AMRO is in 2009 ook sponsor van het KLM Open (Heren), het KLM Ladies Open (Dames) en het Student Open.

Meer over de Unicef-campagne Nooit meer Bang
Website ABN Amro Ouder&Kind Golftoernooi