Ministerie van Buitenlandse Zaken

Koenders blij met Ghanese onderscheiding

21 okt 2008 | Minister Koenders is vereerd met de hoge Ghanese onderscheiding die hij gisteren ontving. De 'Companion of the Order of the Volta' wordt toegekend aan buitenlanders voor hun toewijding aan het land en aan de internationale gemeenschap.

Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) is vandaag aanwezig bij de officiële ontvangst van de Ghanese president Kufuor door Hare Majesteit op Paleis Noordeinde. President Kufuor is voor een driedaags staatsbezoek in Nederland.

Tussen Nederland en Ghana bestaat een sterke cultureel-historische band en een intensieve economische relatie. Ook op het terrein van ontwikkelingssamenwerking bestaat er sinds lange tijd een intensieve relatie. Sinds 1998 is Ghana één van de partnerlanden voor ontwikkelingssamenwerking. Nederland ondersteunt Ghana onder andere op het gebied van gezondheidszorg, milieu, water, goed bestuur en gender. Ook het Nederlandse bedrijfsleven is zeer actief in Ghana, zo was Ghana de afgelopen jaren de grootste ontvanger van het bedrijfslevenprogramma.

Ghana heeft de laatste jaren grote vooruitgang geboekt in het bestrijden van de armoede. De extreme armoede is gehalveerd van 36,5 % (1992) tot 18,2 % (2006), waarmee Ghana als eerste land in Sub-Sahara Afrika het eerste Millennium ontwikkelingsdoel (MDG 1: extreme honger en armoede uitbannen in 2015) nu al heeft bereikt.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

foto: IS Magazine, september 2008 minister Koenders op bezoek in Ghana Gerelateerde informatie

* Nederlandse organisaties die actief zijn in Ghana (En)
* Ontwikkelingsrelatie Nederland - Ghana