Gemeente Schiedam


Oktober

Urban Entertainment Center op Schieveste stap verder

17 oktober 2008

De gemeente Schiedam en Projectontwikkelaar TCN werden het de afgelopen week eens over de laatste details van het innovatieve concept van het Urban Entertainment Center (UEC) in Schiedam. Hiermee is de realisatie van het UEC weer een stap dichterbij. Het UEC wordt het interactieve centrum voor multimedia, elektronica en stedelijk vermaak en kan een stevige economische impuls geven aan Schiedam. Begin volgend jaar start het bouwrijp maken van de grond.

De afgelopen maanden hebben de gemeente Schiedam en TCN in het kader van de bestemmingsplanprocedure overleg gevoerd over de invulling van het UEC: een centrum waar multimedia, elektronica, stedelijk vermaak en innovatie centraal staan. Met het resultaat verwachten de gemeente en TCN te voldoen aan de inhoudelijke eisen die in de bestemmingsplanprocedure aan het UEC zijn meegegeven.

Uniek concept
De combinatie van leisure, retail en horeca binnen de multimediabranche vormt een uniek concept in Nederland. Op 43.000 m2 bevinden zich onder andere een bioscoop, poppodium, fitness, horeca en kleinere en grotere winkels met een vernieuwend aanbod. In het UEC komt een parkeergarage met ruim 1.800 parkeerplaatsen. Hiervan zullen ook treinreizigers gebruik kunnen maken.

Locatie
Het UEC komt tussen de rivier de Schie en de s-Gravelandseweg ter hoogte van de afrit Schiedam aan de A20, gelegen tussen de snelweg en het spoor.

Voorbereidingen
De afgelopen tijd trof de gemeente Schiedam de nodige voorbereidingen, zoals het ontwerp van de verkeersontsluiting en de inrichting van de omgeving. De vroegere hoogspannings-kabels zijn reeds ondergronds gebracht. Over een paar maanden begint de gemeente met het bouwrijp maken van de grond.

Schieveste
Het Urban Entertainment Center maakt deel uit van het Schiedamse gebiedsontwikkelings-project Schieveste, een gebied van zestien hectare rond het Schiedamse station en dichtbij de stadskern. Hier realiseert de gemeente Schiedam samen met haar partners de komende twaalf jaar woningen, appartementen, kantoren, scholen, winkels en vermaak. Schieveste vormt een bijzonder economisch knooppunt in de zuidelijke randstad en is een uitstekend bereikbare plek waar snelweg, metro, tram, bus, trein en fietspaden bij elkaar komen.

TCN
TCN is een innovatief vastgoedbedrijf dat actief is in heel Europa. TCN is een van Nederlands topprojectontwikkelaars en onderscheidt zich door innovatieve concepten en creativiteit in ontwerp, management en financiering.
Klik hier voor meer informatie.