Politie Noord-Holland-Noord

Man buit ex-landgenoot uit

Alkmaar, 21-10-2008

Alkmaar, dinsdag 21 oktober 2008.

De vreemdelingenpolitie heeft een dossier afgerond tegen een 33-jarige man uit Diemen die een ex-landgenoot onder zijn identiteit liet werken en een groot deel van de opbrengst in zijn eigen zak stopte.

Controle

Bij een controle op dinsdag 9 september 2008, bij een bedrijf in Alkmaar, liepen rechercheurs van de Vreemdelingenpolitie de illegale vreemdeling tegen het lijf. Hij legitimeerde zich met een kopie van het paspoort van zijn inmiddels tot Nederlander genaturaliseerde ex-landgenoot, uit Afrika.

Uitbuiting
Het geld wat hij opbracht werd op de rekening van de 33-jarige man gestort die hem op zijn beurt een klein deel uitbetaalde en hem daarmee uitbuitte. Tijdens een huiszoeking werd een flink geldbedrag bij de man gevonden. Het ten onrechte door hem opgestreken geld zal worden teruggevorderd door justitie. De verdachte heeft na zijn aanhouding drie dagen vast gezeten en is daarna met een proces-verbaal op zak heengezonden. Zijn illegale ex-landgenoot is Nederland uitgezet en terug naar zijn Afrikaanse land.